Dünyanın en az arıza çıkaran otomobili şimdi de en sağlam kasayı üretiyor! Otomotivde devrim

Dünyanın en az arıza çıkaran otomobili şimdi de en sağlam kasayı üretiyor! Otomotivde devrim

Bu otomobili alan sanayinin yolunu unutuyor. Dünyanın en az arıza çıkartan otomobiline bir yenilik daha gelecek. Artık en sağlam kasayı üretiyor. İşte otomotiv dünyasında büyük devrim...

BURAK ÖZTOPRAK

Sağlamlık konusunda rakiplerini geride bırakan o otomobil markasından bir hamle daha geldi. Otomobil dünyasında devrim niteliğindeki yenliği duyurdu. En az arıza çıkartan modellere sahip olan Japon markası, en sağlam kasayı üretiyor. İşte tüm detaylar...

TEK PARÇA ŞASİ

Dünyanın en az arıza çıkaran araçlarına imza atan Toyota, elektrikli araç üretiminde devrim niteliğinde bir adım atmaya hazırlanıyor. Japon otomotiv devi, Tesla’nın öncülük ettiği tek parça şasi tasarımını kullanarak, üretim süresini ve maliyetleri önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor. Toyota, bu yıl içinde fabrikasına kuracağı 9.000 tonluk alüminyum döküm makinesiyle, 86 parçadan oluşan arka şasiyi sadece 100 saniyede tek parça halinde üretebilecek.

lf-zc-034-scaled.jpg

İLK O MODELDE KULLANILACAK

İlk olarak Lexus LF-ZC modelinde kullanılacak bu yeni üretim tekniği sayesinde, hem ön hem de arka şasi yekpare olarak üretilecek. 2026’da yollara çıkması beklenen bu elektrikli araç, daha güçlü, dayanıklı ve uygun maliyetli olacak. Toyota, geliştirdiği bu yeni yöntemle üretim süresini %50 kısaltmayı ve Tesla ile Çinli rakipleri kadar ucuz elektrikli araçlar üretebilmeyi planlıyor.

Elektrikli araç pazarında yeni bir standart belirleyecek bu hamle, Toyota’nın endüstrideki gücünü bir kez daha ortaya koyarken, elektrikli araçlarda hem performans hem de dayanıklılık anlamında yeni bir çağ başlatacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN