Dünyada parmakla gösteriliyordu, Türk devi artık Fransızların! Dünyaca ünlü Türk firması yabancılara satıldı

Dünyada parmakla gösteriliyordu, Türk devi artık Fransızların! Dünyaca ünlü Türk firması yabancılara satıldı

Dünyaca ünlü tramvay üreticisi yabancılara satıldığı haberi ile gündeme bomba gibi düştü. Duray Ulaşım Sistemleri olarak bilinen tramvay üreticisini Fransız devi Alstom satın aldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Fransız demiryolu devlerinden Alstom, Türkiye'nin önemli makine üreticilerinden Durmazlar Makine'nin ulaşım sistemleri alanındaki iştiraki Duray Ulaşım Sistemleri'ni satın aldı. Alstom'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Alstom, Bursa'daki yeni fabrikasıyla Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor" ifadelerine yer verildi.

yeni-proje-12.jpg

BURSA'DA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Alstom'un açıklamasına göre, bu satın alımla birlikte Alstom, akıllı ve sürdürülebilir raylı sistemler alanındaki liderliğini Türkiye'ye taşıyor. Yeni Alstom İleri Endüstri Merkezi, Bursa'da 200'ü aşkın çalışanıyla üretime başlayacak ve kritik raylı ulaşım bileşenleri üretecek. Bu merkez, Alstom'un Türkiye'deki yatırımlarının ve bölgedeki teknolojik kapasitesinin artırılması açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

yeni-proje-13.jpg

Bu stratejik hamle, Alstom'un global demiryolu endüstrisindeki gücünü pekiştirmek ve Türkiye'nin raylı sistemler sektöründeki potansiyelini daha da ileriye taşımak amacını taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN