Dolapları doldurun yüzde 43,6 zam geliyor! TÜSEDAD duyurdu: Rekor artış kapıda

Dolapları doldurun yüzde 43,6 zam geliyor! TÜSEDAD duyurdu: Rekor artış kapıda

Türkiye gündeminde yer alan zamların bir yenisi daha geldi. Yüzde 43,6 oranındaki zamla, dolaplarınızı doldurun uyarısı geldi. Rekor zam kapıya dayanırken, TÜSEDAD duyurdu. İşte yeni zam...

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) yeni bir zam haberini verdi. Dolapları şimdiden doldurun uyarısıyla beraber yüzde 43,6 oranındaki zam işaret edildi. Rekor artış bekleniyor. İşte zam detayları...

ZAM TALEBİ AÇIKLANDI

Süt fiyatlarında yeni zam beklentisi oluştu. TÜSEDAD'ın çiğ süt hakkında yaptığı açıklamanın ardından, sütün tavsiye fiyatına zam talebi yapıldı. Zam talebi yüzde 43,6 oranında yapılırken, güncel fiyatlar paylaşıldı. Temmuz ayında gelen zam sonrasında 17,54 TL olan çiğ süt üretim maliyetinin tavsiye fiyatı 21,05 TL olarak belirlenmesi gerektiği açıklandı.

118975.jpg

MALİYETLER ARTTI

Maliyetlerin arttığını açıklayan TÜSEDAD; yem, elektik ve mazot fiyatlarında ciddi bir artış görüldüğünü söyledi. Süt konusunda önemli bir rol oynayan elektrik ve mazot artışlarıyla çiğ süt üretim maliyetinin yüzde 3,2 oranında arttığını vurguladı. Reforme inek ve düve kesim fiyatlarındaki düşüşün süt üreticilerine olumsuz bir şekilde yansıdığı belirtildi.

Süt maliyetinin üzerinde yüzde 20 kar eklenerek güncel fiyatın 21,05 TL olması gerektiği duyuruldu. Fiyatın güncellenmesiyle, sektörde dengelerin oluşacağı, hem et hem de çiğ süt üretiminin sürdürülebileceği açıklandı. Ulusal Süt Konseyi (USK) açıklamasına göre 1 Mayıs 2024 itibariyle, güncel tavsiye fiyatı 14,65 TL olurken, TÜSEDAD'ın önerisine göre yüzde 43,6 oranında bir artış bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN