Dev banka iflasın eşiğinde! Ekonomik krize daha fazla dayanamadı, duyan parasını çekmek için ATM'lere akın ediyor

Dev banka iflasın eşiğinde! Ekonomik krize daha fazla dayanamadı, duyan parasını çekmek için ATM'lere akın ediyor

Pandemiden sonra dünya genelinde ekonomik bir kriz etkisini göstermeye başladı. Özellikle Avrupa'da başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'da yaşanan İsrail-Gazze gerilimi küresel piyasaları tedirgin etmiş durumda. Petrol fiyatları her geçen gün artarken tedarik sorunu etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bunla beraber iflas haberleri peş peşe gelirken Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu adlı özel bir kuruluşun yayınlamış olduğu analiz herkesi şoke etti.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz bankaları da vurmuş durumda. Özellikle pandemi sonrası küresel bir kriz yaşanırken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu adlı özel bir kuruluş, 300 bankanın batma riski ile karşı karşıya olduğunu açıkladı. Bu bankalardan biri ise New York Community Bank (NYCB) olduğu ifade edildi. Listeyi gören müşteriler ise paralarını çekmek için ATM'lere akın etmeye başladı.

DEV BANKA İFLASIN EŞİĞİNDE

Pandemi sonrası ekonomik anlamda birçok şey değişmiş durumda. Küresel boyutlara ulaşan kriz banka sektörünüde derinden etkilemiş durumda. Boş kalan ticari ofislerin değerlerinin düşmesi ve kredilerin ödenememesi bankaların elini kolunu bağlamış durumda. Bu krizde en çok yara alan kuruluş ise hisseleri yüzde 60’lara kadar düşen New York Community Bank (NYCB) oldu.

yeni-proje-90.jpg

HİSSELERİ YÜZDE 60 ORANINDA DÜŞTÜ

Eski Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in devreye girmesiyle banka şuanlık rahat bir nefes aldı ancak bunu kısa süreceği tahmin ediliyor. ABD medyasının sıraladığı rakamlar da işlerin çok da iyi gitmediğine işaret ediyor.

Moody's Analytics'e göre, ABD genelindeki ofis alanlarının yaklaşık yüzde 20'si geçen yılın sonunda kiraya verildi. Bu, 40 yılı aşkın süredir en yüksek boşluk oranı. Bu sayının önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde artacağı tahmin edilirken, talepteki düşüş büyük şehirlerdeki gayrimenkul değerlerini de vuruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN