ABD'de üç büyük otomobil üreticisi araçlarını geri çağırıyor

ABD'de üç büyük otomobil üreticisi araçlarını geri çağırıyor

Mazda, Toyota ve Mercedes-Benz, güvenlik endişeleri nedeniyle toplamda 150 binden fazla aracını geri çağırıyor. Geri çağırma süreci hakkında araç sahiplerine bilgilendirme yapılıyor.

ABD’deki otomotiv pazarında önemli bir gelişme yaşandı. Mazda, Toyota ve Mercedes-Benz, çeşitli sorunlar nedeniyle toplam 150 bin aracı geri çağırma sürecine girdi. Mazda 77 bin, Toyota 42 bin ve Mercedes-Benz ise 27 bin aracını kapsayan bu geri çağırma işlemi, sürücülerin güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor. Otomobil üreticileri, etkilenen araç sahiplerine gerekli bilgilendirmeleri yapmaya başladı.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresinin (NHTSA) açıklamasında, Mazda'nın ülkede 77 bin 670 spor aracını, bir kazada ön hava yastıklarının aşırı güçle açılmasına neden olabilecek yazılım hatası nedeniyle geri çağırdığı belirtildi.

"YAZILIM GÜNCELLEMESİ YAPILACAK"

NHTSA'nın başka bir açıklamasında, belirli Toyota Corolla Cross Hybrid model araçların fren sistemindeki bir soruna işaret edildi.

Bu nedenle 42 bin 199 otomobilin geri çağırıldığı ifade edilen açıklamada, Toyota bayilerinin ücretsiz olarak sorunun kaynağı olan yazılımı güncelleyeceği bildirildi.

Diğer bir açıklamada da Mercedes-Benz'in de 27 bin 190 aracını geri çağırdığı belirtilerek, motor kontrol ünitesi yazılımının, motorun aşırı ısınmasına veya durmasına neden olabileceği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu yazılımının bayiler tarafından ücretsiz olarak güncelleneceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN