Bitcoin geri dönüş sinyalleri veriyor: Dev ETF yatırımıyla 63 bin dolar seviyesi aşılabilir mi?

Bitcoin geri dönüş sinyalleri veriyor: Dev ETF yatırımıyla 63 bin dolar seviyesi aşılabilir mi?

Bitcoin, 62.000 dolar seviyesinin üzerine çıkarak güçlü bir geri dönüş sinyali veriyor. 253,6 milyon dolarlık ETF girişi ve kısa vadeli yatırımcıların azalması, BTC’nin 63.000 doları aşma olasılığını artırıyor.

Bitcoin, son düşüşlerin ardından güçlü bir geri dönüşün sinyallerini veriyor. Fiyatı 59.000 dolara kadar gerileyen BTC, yeniden kritik 62.000 dolar seviyesinin üzerine çıkarak dikkatleri üzerine çekti. Önde gelen zincir üstü veri sağlayıcısı CryptoQuant'ın verilerine göre, kısa vadeli Bitcoin yatırımcılarının (STH) oranı son üç ayda %55’ten %40’a düştü.

Bitcoin'in fiyatı yatay bir seyir izlerken, piyasadaki kısa vadeli yatırımcıların (STH) hareketleri büyük önem taşıyor. CryptoQuant'ın analizine göre, kısa vadeli yatırımcıların Bitcoin üzerindeki etkisi giderek azalıyor. Özellikle bir hafta ile altı ay arasında BTC tutan bu yatırımcıların piyasaya olan duyarlılığı artmış durumda.

CryptoQuant ayrıca, kısa vadeli yatırımcılar için kritik fiyat seviyesinin şu anda 62.700 dolar olduğunu vurguluyor. Bu seviye son üç ay boyunca istikrarlı bir şekilde korunmuş ve piyasa trendlerini yönlendiren bir nokta haline gelmiş durumda.

Bitcoin, 62.700 dolar seviyesinin üzerine çıkarsa, piyasanın daha pozitif bir havaya bürünmesi olası. Özellikle 63.000 dolar seviyesinin aşılması, kısa vadede boğa eğilimlerinin artmasına ve yatırımcıların daha fazla alım yapmasına yol açabilir.

BİTCOİN ETF'LERİNE 253,6 MİLYON DOLAR NET GİRİŞ

Piyasalardaki iyimserliğin artmasına katkıda bulunan bir diğer gelişme ise Bitcoin ETF'lerinde görülen büyük yatırım girişi oldu. 11 Ekim'de spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) üç günlük kayıpların ardından 253,6 milyon dolarlık net giriş kaydetti. Bu büyük girişin başını Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund çekti ve bu fon tek başına 117,1 milyon dolar yatırım aldı.

Buna ek olarak, ARK 21Shares Bitcoin ETF'si 97,6 milyon dolar, Bitwise Bitcoin ETF ise 38,8 milyon dolar yatırım çekti. Dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden biri olan BlackRock'un iShares Bitcoin Trust (IBIT) fonunun o gün herhangi bir yatırım girişi almamış olmasıydı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN