Yüksek maaşa yüksek prim geliyor! Milyonları ilgilendiren düzenleme yolda: SGK uzmanı açıkladı

Yüksek maaşa yüksek prim geliyor! Milyonları ilgilendiren düzenleme yolda: SGK uzmanı açıkladı

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Yüksek maaşla çalışanlara yüksek prim avantajı gündemdeki yerini aldı. Söz konusu duruma ilişkin SGK uzmanından açıklama geldi. İşte detaylar…

Başkan Erdoğan’ın “2024 yılı emekliler yılı olacak” açıklaması sonrası emeklilik sistemiyle ilgili önemli gelişmeler gündeme geldi. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, yeni düzenlemelerle emeklilik maaşlarının prim gün sayısına göre artacağını duyurdu. 2025 yılında yapılacak köklü değişikliklerle, daha fazla prim ödeyenlerin daha yüksek maaş alması hedefleniyor.

p-4-001.jpg

EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVRİM NİTELİĞİNDE DÜZENLEMELER

Karakaş, emeklilik sisteminin vatandaşları daha uzun süre çalışmaya teşvik edecek bir yapı kazanacağını belirtti. Yeni düzenlemelerle, daha fazla prim ödeyerek emekli olan bireylerin maaşlarının artacağına dikkat çekti. 20 yıl çalışan bir kişinin emekli maaşının %40 bağlandığını ifade eden Karakaş, bu süreyi 25 yıla çıkaranların maaşlarının 20 bin liraya kadar yükselebileceğini açıkladı.

"Emekli maaşları, çalışma süresiyle doğru orantılı olarak artacak. Her ek yıl için maaşlar %2 oranında yükselecek" diyen Karakaş, mevcut sistemin ödüllendirici bir yapıda olduğunu vurguladı. Örneğin, 40 yıl çalışan bir bireyin emekli maaşı, 38 bin liraya kadar çıkabilecek.

p-3.jpg

EMEKLİLİK YAŞI DEĞİŞMEYECEK

Medya üzerinden yayılan “emeklilik yaşı 60 ve 65’e çıkarılacak” haberlerinin gerçek dışı olduğunu belirten Karakaş, mevcut düzenlemeye göre emeklilik yaşının 2048 yılında 65’e yükseleceğini söyledi. Bu konuda vatandaşların endişelenmesine gerek olmadığını ifade etti.

p-2-001.jpg

TÜİK KARARI VE EMEKLİLERİN MAAŞLARI

Son dönemde TÜİK’e karşı açılan bir davanın, tüm emeklilerin maaşlarını etkileyeceği yönündeki iddialara da yanıt veren Karakaş, "Bu dava bireysel bir olaydır. Mahkeme kararının tüm emeklileri kapsayacağına dair bir durum söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Karakaş, emeklilerin maaş artışlarıyla ilgili söylentilerin gerçek olmadığını, sadece Ocak-Haziran dönemi için geçerli bir ara karar olduğunu da sözlerine ekledi.

p-1-001.jpg

İLAVE PRİM AÇIKLAMASI

EYT’lilerden tekrar prim alınması gibi konuların gündeme gelmesi üzerine de açıklama yapan Karakaş, resmi makamlarca böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. "Henüz resmi bir taslak ya da açıklama yok, bu yüzden vatandaşlarımızın yanıltıcı haberlere itibar etmemesini öneririm" dedi.

Yeni düzenlemeler ve emeklilik sistemiyle ilgili gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Karakaş, 2025 yılı itibarıyla hayata geçirilecek değişikliklerle emeklilik sisteminin daha sürdürülebilir hale geleceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN