Kürtçe trafik yazılarının silinmesine bakanlıktan yanıt: Yazı standartlara uygun değil

Kürtçe trafik yazılarının silinmesine bakanlıktan yanıt: Yazı standartlara uygun değil

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, trafikte Kürtçe uyarı yazılarının silinmesine dair soru önergesine verdiği yanıtta, yazının “standartlara uygun” olmadığını savundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, bölge kentlerinde belediyelerin yollara yazdığı “Pêşî Peya (Önce Yaya)" trafik uyarı yazılarının silinmesine dair 31 Temmuz’da soru önergesi verdi.

Yeni Gün’ün haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, önergeye yanıt verdi.
Yanıtta, Karayolları Trafik Kanunu'nun 7'inci maddesine işaret edilerek, ilgili kanunun yönetmeliğinde yer alan 6'ncı maddeye yer verildi.

Yanıtta, 6'ncı maddede, "Trafik işaret levhaları, gerekli mahallerde ışıklı ve sesli trafik işaretleri, yer işaretlemeleri ile benzeri trafik işaretleri, karayolunun yapım ve bakımı ile görevli kuruluşlarca, temin ve tesis edilerek sürekliliği ve işlerliği sağlanır. Karayolları Genel Müdürlüğü'nce tespit edilen trafik işaretlerinin standart, anlam, nicelik ve niteliklerine ve karayoluna uygulama tekniğine aykırı hareket edilemez. Uygulamanın, standart ve tekniğine uygun olarak yapılıp/yapılmadığı Karayolları Genel Müdürlüğü'nce kontrol edilir. Tespit edilen aykırılıklar, ilgilisince uygun hale getirilmediği takdirde Karayolları Genel Müdürlüğü'nce ve gerektiğinde zabıta ile iş birliği yapılarak ortadan kaldırılır" hükmünün bulunduğu belirtildi.

Yanıtta, söz konusu madde üzerinden resmi dil dışında yazı yazılmasının standartlara uygun olmadığı savunuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN