Bir marka resmen tarih oldu! Türkiye'de satış yapan otomobil firmasından radikal karar

Bir marka resmen tarih oldu! Türkiye'de satış yapan otomobil firmasından radikal karar

Otomobil dünyasında kartlar yeniden dağıtılıyor. Bir marka da köklü bir karar alarak resmen tarih oldu. Türkiye'de satış yapan firma artık farklı yollarla yoluna devam edecek. İşte o marka...

BURAK ÖZTOPRAK

Otomobil sektörüne bir isim daha veda etti. Türkiye'de satış yapan o marka resmen tarih oldu. Radikal kararın ardından detayları paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

O MARKA TARİH OLDU

Otomotiv dünyasında devrim niteliğinde bir gelişme yaşandı. Türkiye'de de faaliyet gösteren Çinli otomobil üreticisi Seres, köklü bir karar alarak resmen tarih oldu! Artık Seres ismiyle tanınan bu marka, AITO adıyla yola devam edecek. Bu radikal isim değişikliği, firmanın geçtiğimiz ay teknoloji devi Huawei'den 350 milyon dolar karşılığında AITO markası ve bazı tasarım patentlerini satın almasıyla gündeme gelmişti. Bu hamle, Seres'in büyük bir stratejik dönüşüm geçirdiğini ve küresel pazarda etkisini artırmayı hedeflediğini ortaya koydu.

1718053200apjvndndtmj8xp9.webp

ÇİN'İN EN HIZLI BÜYÜYEN MARKASI

Seres, 2021'den bu yana Huawei ile birlikte elektrikli araç satışında önemli adımlar attı. Şimdi ise AITO adı altında, bu başarıyı global arenaya taşımayı planlıyor. Çin'de aylık 40 bini aşkın araç satan marka, 2024'te ise 600 bin araçlık satış hedefine doğru ilerliyor. Çin'in en hızlı büyüyen markalarından biri olan AITO'nun, hem elektrikli araç teknolojisiyle hem de küresel vizyonuyla sektörde adından daha da fazla söz ettirmesi bekleniyor.

AITO'nun yanı sıra, Seres'in diğer markası DFSK ise hafif ticari ve uygun fiyatlı otomobillerle pazarda yer almaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN