Gmail hesabı olanlar dikkat! Milyonlarca Gmail hesabı siliniyor: Bunu yapanlar tüm verilerini kurtaracak

Gmail hesabı olanlar dikkat! Milyonlarca Gmail hesabı siliniyor: Bunu yapanlar tüm verilerini kurtaracak

Gmail hesabı olanlar dikkat! Milyonlarca kullanıcının Gmail hesabı siliniyor! İşte hesabınızdaki verileri kurtarmak istiyorsanız mutlaka yapmanız gerekenler...

Google, uzun süre kullanılmayan Gmail hesaplarını kalıcı olarak silme kararı aldı. Milyonlarca kullanıcının ilgisini çeken bu adım, özellikle unutulmuş hesapların tehlikede olduğunu gösteriyor. Google'ın aldığı bu karar sonucunda, uzun süredir kullanılmayan ve dijital ortamda atıl durumda olan hesaplar, içerisindeki verilerle birlikte tamamen silinebilir. Fakat panik yapmaya gerek yok, birkaç basit adımla Gmail hesabınızı güvende tutabilirsiniz.

GOOGLE'IN HESAP SİLME KARARI: NEDEN VE NASIL UYGULANIYOR?

Google, Gmail Kullanıcılarına Bekledikleri Özelliği Sundu: Nasıl Kullanılacak? - Tamindir

Bu yılın başında kullanıcılarına e-posta ile bilgilendirme yapan Google, 2 yıldan fazla süredir giriş yapılmayan Gmail hesaplarının silineceğini duyurdu. Eğer uzun süredir kullanmadığınız bir Gmail hesabınız varsa, bu hesapla birlikte Google Drive’daki dosyalarınız ve Google Fotoğraflar’daki görselleriniz de kaybolabilir. Google, platformu daha güvenli ve verimli hale getirmek için bu adımı attığını belirtiyor.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VE HESABINIZI KORUMAK İÇİN ALABİLECEĞİNİZ TEDBİRLER

Use Gmail to access your Google Account With User-friendly Interface - Times Bull

Google’ın bu kararı, esas olarak güvenlik önlemlerini güçlendirmek amacıyla alındı. Özellikle uzun süre kullanılmayan hesaplar, siber saldırılara karşı daha savunmasız hale geliyor. Bu nedenle, Google güvenlik yatırımlarını artırarak, kullanıcıların hesaplarını daha iyi korumayı amaçlıyor. Peki, Gmail hesabınızı silinmekten korumak için ne yapabilirsiniz?

1. Hesabınızı Aktif Tutun: Düzenli E-posta Gönderin

Gmail hesabınızın aktif olduğunu göstermek için yapmanız gereken en basit adımlardan biri, iki yıl içerisinde en az bir kez hesabınızdan e-posta göndermek. Bu işlem, Google’ın hesabınızın aktif olarak kullanıldığını anlaması için yeterli olacaktır. Böylece hesabınızı koruyabilir ve silinmesini önleyebilirsiniz.

2. Google Hizmetlerini Kullanın: Fotoğraf Paylaşın, Video İzleyin

Gmail hesabınızın aktif kalmasını sağlamanın bir diğer yolu ise Google hizmetlerini düzenli olarak kullanmaktır. Örneğin, Google Fotoğraflar'da bir fotoğraf paylaşmak ya da YouTube üzerinden video izlemek gibi basit işlemler, hesabınızın aktif görünmesine yardımcı olur.

3. Google Arama'yı Kullanın: Hesabınızı Güvende Tutmanın Kolay Yolu

Hesabınızla giriş yaparak Google üzerinden yapacağınız her arama, Gmail hesabınızın aktif olduğunu gösterecek bir başka basit adımdır. Google Arama’yı kullanarak hesabınızın silinmesini önleyebilir, dijital verilerinizi güvende tutabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN