Avon'dan iflas başvurusu

Avon'dan iflas başvurusu

Kozmetik devi Avon, ABD'de talk pudrası ürünlerinin kansere yol açtığı iddialarıyla karşı karşıya kaldığı yüzlerce dava nedeniyle iflas koruması için başvurdu.

Bir zamanlar kadınların kapı kapı dolaşarak satış yaptığı ve Türkiye pazarında önemli bir pay edinen Avon iflas bayrağını çekti. Dünyaca ünlü kozmetik markası, ABD'de iflas koruması için başvurdu.

Şirket, talk pudrası ürünlerinin kansere yol açtığı iddialarıyla açılan yüzlerce dava nedeniyle zor duruma düştü. İflas başvurusu, İflas Kanunu'nun 11. Bölümü kapsamında yapılırken, Avon’un bu süreçte borçlarını yeniden yapılandırmayı ve dava yükümlülüklerini yönetmeyi hedeflediği belirtildi.

Bu durum, 2022 yılında bir kadına 50 milyon dolardan fazla tazminat ödenmesiyle daha da kritik bir hal aldı. Şirket, ABD dışındaki operasyonlarını sürdürmeyi planlarken, Avrupa, Asya ve Latin Amerika’daki faaliyetlerini yeniden yapılandırma yoluna gidiyor.

Avon’un iflas başvurusu, toplamda 386 dava ve 1 milyar dolardan fazla borç yükü nedeniyle gerçekleşti. Bu davalar, şirketin mali yapısını ciddi şekilde sarstı ve iflas korumasına başvurmasına neden oldu.

Halk TV’de yer alan habere göre, Avon’un sahibi Natura, şirketin operasyonlarını 125 milyon dolara geri almayı kabul etti ve bu süreçte faaliyetlerini sürdürebilmesi için 43 milyon dolarlık finansman sağladı. Bu adım, markanın uluslararası büyüme stratejilerini desteklemeyi amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN