E-Devletten hemen kontrol edin! Binlerce kişiye GSS borcu çıkıyor: Özgür Erdursun nasıl silinir açıkladı

E-Devletten hemen kontrol edin! Binlerce kişiye GSS borcu çıkıyor: Özgür Erdursun nasıl silinir açıkladı

E-devletten hemen kontrol edin! Binlerce kişiye Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu çıkıyor! Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, nasıl silineceğini açıkladı...

Son dönemlerde, birçok vatandaşın karşılaştığı Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu sorunu, e-Devlet üzerinden kolayca kontrol edilebiliyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, GSS borçlarının nasıl sorgulanacağı ve hangi şartlarda silinebileceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

GSS BORCU NASIL KONTROL EDİLİR VE SİLİNEBİLİR?

Milyonlarca kişiye aynı mesaj... SGK borcunu ödemeyenleri uyardı! Dikkat edin yasal takip başlatılacak - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Eğer SGK tarafından GSS prim borcu hakkında bir mesaj aldıysanız, ilk adım olarak e-Devlet sistemi üzerinden borcunuzu sorgulamanız gerekiyor. İşsiz olan bireylere Genel Sağlık Sigortası borcu çıkması normal bir durumken, çalıştığınız ya da vergi mükellefi olduğunuz dönemler için tahakkuk edilen borçlar ise silinebiliyor. Sosyal güvenlik uzmanı Erdursun, bu konuda vatandaşları bilgilendirdi.

KİMLERİN GSS PRİMİ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANIYOR?

Erdursun'un verdiği bilgilere göre, asgari ücretin 1/3’ünden az geliri olan kişilerin GSS primleri devlet tarafından karşılanıyor. Türkiye’de 8.187.631 kişi Genel Sağlık Sigortası kapsamında yer alırken, 2.003.704 kişinin GSS prim ödemeleri devlet tarafından yapılıyor. Bu kişiler, geliri düşük olanlar grubuna giriyor. Ancak asgari ücretin brüt tutarının 1/3'ünden fazla kazanç sağlayan 6.183.927 kişi, her ay 600 TL GSS primi ödemek zorunda. Düzenli olarak ödenmeyen primler ise gecikme zammı ile birikiyor.

KİMLER GSS PRİM ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİL?

GSS affından kimler yararlanacak? Uzman isim yanıtladı - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Öğrenciler için de önemli bir hatırlatma yapan uzman, lise öğrenimi görenlerin 20 yaşına, üniversite öğrenimi görenlerin ise 25 yaşına kadar GSS primi ödemeyeceğini belirtti. Ayrıca, bir ailede hem eşin hem de kocanın işsiz olduğu durumlarda yalnızca bir kişinin GSS primi ödemesi yeterli oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN