Kredi kartı kullanmayanlara para cezası geliyor! Uzman isim duyurdu: Artık zorunlu olacak

Kredi kartı kullanmayanlara para cezası geliyor! Uzman isim duyurdu: Artık zorunlu olacak

Kredi kartı kullanmayanlara para cezası mı geliyor? TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu duyurdu, artık zorunlu olacak...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hazırlanan yeni Vergi Usul Kanunu Tebliği Taslağı, kamuoyunun görüşüne açıldı. Bu düzenleme hayata geçtiği takdirde, nihai tüketiciler de tevsik zorunluluğuna tabi tutulacak. Bu kapsamda, 7 bin lira üzerindeki ödeme ve tahsilatların mutlaka banka, PTT veya aracı finansal kuruluşlar üzerinden yapılması gerekecek.

NİHAİ TÜKETİCİLER DE KAPSAMDA

Kredi kartı ve banka kartı ile zorunlu oldu: 7 bin liradan fazla alışveriş yapanlar dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen duyurdu - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Düzenlemeye göre, artık sıradan vatandaşların da, 7 bin lira üzerindeki alışverişlerinde nakit yerine banka veya aracı kurumları kullanması zorunlu hale gelecek. Örneğin, bir kamu çalışanı, bir beyaz eşya mağazasından 20 bin liralık bir buzdolabı aldığında, bu ödemenin elden yapılması yasak olacak ve işlemler banka üzerinden gerçekleştirilmek zorunda olacak.

USULSÜZLÜK CEZALARI UYGULANACAK

Kredi kartı kullananları kahredecek haber! Önümüzdeki günlerde geliyor diyerek duyurdu: Binlerce kişiyi ilgilendiriyor - Aydın Haber, Son Dakika Aydın Haberleri| Aydinpost.com

Bu düzenlemeye uymayan vatandaşlara ise ağır yaptırımlar geliyor. 7 bin lirayı aşan ödemeleri nakit olarak yapan kişilere, özel usulsüzlük cezası kesilecek. Nakit olarak yapılan ödemelerde, ödeme tutarının yüzde 10’u oranında ceza uygulanacak ve bu cezanın alt sınırı 5 bin lira olacak. Örneğin, 10 bin liralık bir alışverişte elden ödeme yapıldığı tespit edilirse, 5 bin liralık ceza kesilecek. 60 bin liralık bir alışverişte ise ceza 6 bin lira olacak.

Ancak, nihai tüketiciler için önemli bir detay da bulunuyor. Eğer ödemenin elden yapıldığını 5 iş günü içinde Gelir İdaresi’ne bildiren kişiler, bu cezadan muaf tutulacak.

VERGİ TABANI GENİŞLEYECEK

Kredi kartı kullananlara üzücü haber... OVP sonrası kart limitlerine düzenleme detayı! Artık maaşınız ile endeksli olacak - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Konu hakkında açıklamalarda bulunan TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, yeni düzenlemenin kayıtlı ekonomi açısından büyük katkı sağlayacağını belirtti. Kartaloğlu, “Ödeme ve tahsilat işlemlerinin aracı finansal kurumlar aracılığıyla yapılması kayıtlı ekonomiye büyük katkı sağlayacak. Ekonomik aktiviteler vergi idareleri tarafından daha kolay takip edilecek ve dolayısıyla vergi tabanı genişleyecek” dedi.

Kartaloğlu ayrıca, tevsik zorunluluğu kapsamında, vatandaşların 7 bin liranın üzerindeki tüm ödemelerde banka kanıtını sunması gerektiğini vurguladı. İşletmeler ile nihai tüketiciler arasındaki ödemeler bu zorunluluğa tabi tutulacakken, mükellef olmayanlar arasında yapılan işlemler zorunluluk dışında tutulacak.

Son olarak Kartaloğlu, bu düzenlemenin kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir adım olduğunu ve vergide adaleti güçlendireceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN