Altın sahiplerinin başından aşağı kaynar sular dökülecek! Altın fiyatları düşüyor... İşte altında son durum

Altın sahiplerinin başından aşağı kaynar sular dökülecek! Altın fiyatları düşüyor... İşte altında son durum

Altın sahiplerine kötü haber! Başlarından aşağı resmen kaynar su dökülecek! Altın fiyatlarında düşüş! İşte altında son durum...

Altın fiyatları, yeni haftaya doların değer kazanmasıyla düşüşle başlarken, yatırımcılar gözlerini ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu ay gerçekleştirmesi beklenen faiz indirimi kararına çevirdi. Bu hafta açıklanacak olan istihdam verileri, yatırımcıların Fed'in faiz politikası konusunda beklentilerini şekillendirmesi açısından büyük önem taşıyor.

ABD'de bu ay yapılacak olan faiz indirimi kararının büyüklüğüne etki edebilecek birçok ekonomik veri, özellikle tarım dışı istihdam verisi, piyasaların odak noktasında olacak.

FED’İN FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ

Büyük Gün Yaklaştı! FED'in Çarşamba Günkü Faiz Kararı Öncesi Wall Street'in Dev Bankaları Faiz İndirimi Tarihlerini Tahmin Ettiler - Bitcoin Sistemi

Cuma günü ABD'de açıklanan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) verisinin, tüketim harcamalarında artışa işaret etmesi, Fed'in 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapma olasılığını düşürdü. Bu gelişme sonrası dolar, kazançlarını korudu ve altın üzerindeki baskıyı artırdı.

PİYASALARIN GÖZÜ FED KARARINDA

Vadeli işlem piyasalarına göre, Fed'in 18 Eylül’deki toplantısında 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapması neredeyse kesin olarak görülüyor. Ancak 50 baz puanlık bir indirime de %33 ihtimal veriliyor. Piyasalar, merkez bankasının yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puan, 2025 yılına kadar ise 120 baz puan faiz indirimi yapmasını bekliyor.

Düşük faiz oranları, altın gibi faiz getirisi olmayan varlıkların cazibesini artırırken, yüksek faiz oranları ise yatırımcıları altından uzaklaştırıyor. Bu nedenle Fed'in faiz kararını etkileyebilecek her türlü ekonomik veri, altın piyasasında yakından izleniyor.

ALTIN PİYASASINDA GERİLEME

Bu akşam dananın kuyruğu kopacak! Gram altın daha da düşer mi? Uzmanlar açıkladı

Altının spot piyasadaki ons fiyatı %0,25 gerileyerek 2.497 dolar seviyesinde işlem gördü. Türkiye piyasasında ise gram altın 2.736 TL, çeyrek altın 4.472 TL ve Cumhuriyet altını 18.736 TL seviyelerinde alıcı buldu.

UZMANLARDAN ALTIN YORUMLARI

Saxo Bank Emtia Stratejisti Ole Hansen, “Altın, ABD’nin faiz indirim döngüsünün Eylül ayında başlamasını fiyatladı. Ancak, ABD ekonomik verilerindeki zayıflık, beklenen 25 baz puanlık indirimin ötesinde 50 baz puanlık bir indirimi desteklemiyorsa, fiyatlar kısa vadede daha yüksek seviyelere ulaşmakta zorlanabilir” değerlendirmesini yaptı. Hansen, ayrıca altının önümüzdeki aylarda 2.400 dolar seviyesine kadar geri çekilebileceği sınırlı bir konsolidasyon sürecine girebileceğini belirtti.

New York merkezli bağımsız metal tüccarı Tai Wong ise, “Altın yatırımcıları, Fed'in faiz hamlesini haklı çıkarmak için sadece daha zayıf istihdam rakamlarına değil, daha zayıf enflasyon verilerine ihtiyaç duyması nedeniyle endişe duyuyor” açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN