1.250'yi aşkın çalışanı bulunuyor! 7 üretim tesisi, 2,5 milyon ton üretim! Türkiye'nin en büyüğü halka arz oluyor

1.250'yi aşkın çalışanı bulunuyor! 7 üretim tesisi, 2,5 milyon ton üretim! Türkiye'nin en büyüğü halka arz oluyor

1968 yılında faaliyete geçen Denizli'deki ilk üretim tesisi ile bilinen dev şirket 1250'den fazla kişiye ekmek kapısı oluyor. 7 üretim tesisi ve 2,5 milyon ton üretim kapasitesine sahip olan Denizli'deki ilk üretim tesisi halka açılıyor. İşte tüm detaylar…

Denizli merkezli Kardemir Çelik Sanayi A.Ş., yeşil enerjiyle üretim yapan öncü bir sanayi devi olarak yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Kardemir Çelik, 1968 yılında Denizli’de faaliyete geçen ilk üretim tesisi ile demir çelik sektöründe uzun yıllardır önemli bir oyuncu konumunda. Halka arz süreciyle birlikte şirket, çevre dostu üretim süreçleri ve sürdürülebilirlik hedefleri ile dikkat çekiyor.

ÇEVRE DOSTU ÜRETİM SÜREÇLERİ

Kardemir Çelik, yıllık 2,5 milyon tonun üzerinde üretim kapasitesine sahip. Uzun çelik, profil, inşaat demiri, filmaşin ve kütük demir gibi ürünlerin yanı sıra, hava ayrıştırma ve karbon üretim tesisleri ile rüzgar ve güneş enerjisi santralleri kullanarak tamamen yeşil enerji ile üretim gerçekleştiriyor. Şirket, çevresel etkilerini minimize etmek ve enerji bağımlılığını azaltmak amacıyla sürdürülebilirlik alanındaki yatırımlarını artırmayı hedefliyor.

Hakkımızda – KARDEMİR ÇELİK SANAYİ A.Ş.

ÜRETİM TESİSLERİ VE KAPASİTE

Kardemir Çelik, İzmir Aliağa’daki tesislerinde hurdadan kütük demir üretimini elektrikli ark ocakları ile gerçekleştiriyor. Ayrıca, filmaşin ve inşaat demiri üretim tesisleri ile profil fabrikaları gibi geniş bir üretim yelpazesine sahip. Ege Bölgesi’nin en büyük 10 sanayi kuruluşu arasında yer alan Kardemir, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 110. sırada bulunuyor. Şirket, 110'dan fazla ülkeye ihracat yaparak Türkiye’nin en büyük 1000 firması arasında güçlü bir konum elde etti.

EKONOMİK BAŞARILAR VE BÜYÜME HEDEFLERİ

2023 yılında 11,6 milyar TL ciro elde eden Kardemir Çelik, 2024 yılının ilk yarısında 8,9 milyar TL ciroya ulaşarak büyümesini sürdürdü. Aynı dönemde net karı 780 milyon TL'yi aştı. Halka arz ile birlikte bu başarıların daha da artması bekleniyor.

Kardemir (Karabük Demir Çelik Fabrikası) – Erus Group

YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI

Kardemir, Ekim ayında devreye girmesi planlanan 4 MW’lık güneş enerjisi santrali ile birlikte toplam enerji üretim kapasitesini 24 MW'a çıkarmayı hedefliyor. Bu yatırım, şirketin sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

KÜRESEL REKABET VE İSTİHDAM

Çevre dostu üretim süreçleriyle küresel rekabette güçlenmeyi amaçlayan Kardemir, kalite ve ihracat odaklı büyüme stratejisiyle Türkiye ve dünya demir-çelik sektöründe saygın bir konumda yer alıyor. Ayrıca, 1.250'yi aşkın çalışanıyla ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlamaya devam ediyor.

Kardemir Çelik’in halka arz süreci, yatırımcılar için büyük bir fırsat sunarken, şirketin gelecekteki hedefleri ve sürdürülebilirlik anlayışı ile sektördeki konumunu daha da güçlendirmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN