Baraj Gölü alarm veriyor: 3 aylık içme suyu kaldı

Baraj Gölü alarm veriyor: 3 aylık içme suyu kaldı

Bolu'nun içme suyu ihtiyacını karşılayan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su seviyesi, sıcak hava ve az yağış nedeniyle yüzde 19'a geriledi. Kıyısından 40 metre geri çekilen gölde kentin yaklaşık 3 aylık içme suyu ihtiyacını karşılayacak miktarda su kaldığı belirtildi.

Bolu'nun içme suyu ihtiyacını karşılayan Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi, son dönemde etkili olan sıcak hava ve beklenenden az yağış nedeniyle yüzde 19'a düştü.Yetkililer, kentin yaklaşık üç aylık içme suyu ihtiyacını karşılayacak kadar suyun kaldığını belirtti.

sdg1sdg1.jpg

Su seviyesindeki azalma, gölün kıyısından 40 metre geri çekilmesine yol açtı. Amatör balıkçılar, gölün kenarında suyun azalmasıyla birlikte balık tutma imkanı buldu.

g88s8sdg8.jpg

Ancak, kentte son bir haftadır etkili olan sağanak yağış ve kar yağışı, Mudurnu ve Abant derelerinin debisini artırdı. Bu yükseliş, derelerden Gölköy Baraj Gölü'ne akan su miktarını da artırarak, baraj gölündeki su seviyesinin bir nebze olsun iyileşmesine yardımcı oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN