Yeşilçam'da bir yıldız daha kaydı! Şener Şen, Kemal Sunal ile rol almıştı, ünlü oyuncudan acı haber

Yeşilçam'da bir yıldız daha kaydı! Şener Şen, Kemal Sunal ile rol almıştı, ünlü oyuncudan acı haber

Türk sanat dünyasının sevilen isminden kara haber geldi! Birçok Yeşilçam yapımında yer almıştı, vefat etti...

Türk sinemasının ve tiyatrosunun değerli isimlerinden biri olan hem oyuncu hem de senarist olarak birçok projede yer alan Suphi Tekniker, 84 yaşında vefat etti. Acı haberi, İstanbul Şehir Tiyatroları ve Oyuncular Sendikası resmi sosyal medya hesaplarından duyurdu.

İSTANBUL ŞEHİR TİYATROLARI’NDAN VEDA MESAJI

Şehir Tiyatroları, Suphi Tekniker’in vefatını duyururken şu açıklamayı yaptı:

"Ustamız Suphi Tekniker’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Kurucumuz Muhsin Ertuğrul’un teşvikiyle 1960 yılında, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Kral Lear oyununda figüran olarak sahneye çıkan, sonrasında tiyatroda oynadığı başrollerle sahnedeki başarısını kanıtlayan, ardından sinemada Şener Şen, Kemal Sunal, İlyas Salman gibi ustaların rol aldığı filmler başta olmak üzere birçok filmin senaryo yazarlığı ve tiyatro ve sinemada oyuncu olarak sanat yolculuğunu başarıyla yürüten Tekniker, bir röportajında “Şehir Tiyatrosu sevincimdir. Dünyaya bir daha gelsem yine Şehir Tiyatroları’nda gelir, aynı şekilde aynı hayatı yaşamak isterim. Tiyatrocu olmak isterim” diyecekti.

Suphi Tekniker’i sonsuz yolculuğuna uğurlarken, İstanbul Şehir Tiyatrosu Ailesi olarak, ustamıza Allah’tan rahmet, ailesine, sanat camiamıza, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz."

Yeşilçamın usta ismi Suphi Tekniker hayatını kaybetti - Lider Bursa: Bursa Haber ve Bursaspor Son Dakika Haberleri

OYUNCULAR SENDİKASI’NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Oyuncular Sendikası da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli meslektaşımız Suphi Tekniker hayatını kaybetti. Ailesi ve tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

SUPHİ TEKNİKER KİMDİR?

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Suphi Tekniker hayatını kaybetti - Sözcü

10 Ocak 1940 tarihinde doğan Suphi Tekniker, lise eğitimini Mersin Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nden mezun oldu. Ancak tiyatroya olan ilgisi, akrabası Saim Alpago’nun yönlendirmesiyle Şehir Tiyatroları’na adım atmasını sağladı.

1960 yılında, Erdoğan Tünaş’ın senaryosunu yazdığı “Cici Kâtibem” filmi ile sinema oyunculuğuna başlayan Tekniker, Orhan Günşiray ve Fatma Girik gibi dönemin önemli oyuncularıyla aynı projede yer aldı. 1975 yılından itibaren birçok Yeşilçam filmine senarist olarak imza attı ve sanat yolculuğunda sayısız başarıya ulaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN