İki dünya devi birleşti! Yeni SUV modeller Türkiye’ye gümrük vergisiz geliyor

İki dünya devi birleşti!  Yeni SUV modeller Türkiye’ye gümrük vergisiz geliyor

Otomotiv devleri güçlerini birleştirdi! Orta ve üst segmentte SUV modelleri geliyor...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Otomotiv sektöründe dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Güney Koreli KGM, eski adıyla Ssangyong, Çinli otomotiv devi Chery ile birlikte yeni bir otomobil geliştirme anlaşması imzaladı. KGM, bu anlaşma ile teknik iş birliği kapsamında, özellikle orta ve üst segment SUV modelleri geliştirmeyi hedefliyor. Türkiye'deki otomobil tutkunları için ise bu anlaşmanın en büyük avantajı, gümrük vergisi olmadan yeni modellerin satışa sunulacak olması.

CHERY VE KGM ORTAKLIĞI

KGM ve Chery'den heyecan verici otomotiv: Yeni SUV'ler yolda! - Sanayi Gazetesi

KGM, daha önce başka bir Çinli üretici BYD ile batarya üretimi konusunda iş birliği yaparak Güney Kore’de bir batarya fabrikası kuracağını açıklamıştı. Şimdi ise Chery ile yaptığı bu yeni anlaşma, KGM’nin otomobil geliştirme süreçlerini hızlandırma ve yeni nesil SUV modellerinde Chery’nin gelişmiş alt sistemlerinden faydalanma amacı taşıyor.

Chery, özellikle elektrikli araçlar ve gelişmiş otomobil teknolojileri alanında adını duyurmuş bir marka olarak, KGM'nin otomobil geliştirme süreçlerini güçlendirecek. Bu anlaşma, KGM’nin küresel pazarda daha rekabetçi modeller üretmesine olanak tanıyacak.

GÜMRÜK VERGİSİZ SATIŞ AVANTAJI

KGM'nin Güney Kore'de üretim yapması, Türkiye'de satışa sunulacak yeni SUV modellerinin gümrük vergisinden muaf olmasını sağlıyor. Bu da KGM'nin yeni SUV modellerinin, Türkiye pazarında daha rekabetçi fiyatlarla tüketiciyle buluşmasına imkan verecek. Türkiye’de araç fiyatlarının yüksek vergi oranlarıyla artış gösterdiği bu dönemde, gümrük vergisi avantajı KGM’yi cazip bir seçenek haline getiriyor.

TÜRKİYE’DE GÜMRÜKSÜZ SATIŞIN GETİRECEĞİ FIRSATLAR

Gümrük vergisinin olmaması, KGM’nin yeni SUV modellerini Türkiye’de daha uygun fiyatlarla satışa sunmasını sağlayacak. Bu da Türk tüketiciler için, özellikle orta ve üst segment SUV modellerinde daha cazip fiyatlarla sahip olma fırsatı anlamına geliyor. Aynı zamanda, KGM ve Chery’nin birlikte geliştireceği bu yeni modeller, hem yenilikçi teknolojileri hem de dayanıklılığı ile dikkat çekecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN