Vietnam Komünist Parti Genel Sekreteri Trong hayatını kaybetti

Vietnam Komünist Parti Genel Sekreteri Trong hayatını kaybetti

Vietnam’da sağlık sorunları nedeniyle görevlerini devreden Komünist Parti Genel Sekreteri Nguyen Phu Trong, 80 yaşında hayatını kaybetti.

Vietnam'da Komünist Parti (VKP) Genel Sekreteri Nguyen Phu Trong, aylardır süren sağlık sorunları nedeniyle 80 yaşında hayatını kaybetti.

Uzun süredir sağlık sorunları olan ve bugün hayatını kaybeden Trong için devlet cenazesi düzenlenecek.

YOLSUZLUK KARŞITI KAMPANYA BAŞLATMIŞTI

Trong, Sovyetler Birliği'nde eğitim görmesine rağmen görev süresince hem Çin ile geleneksel ilişkilerini sürdürdü hem de Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkilerini stratejik bir ortaklığa yükseltti.

1kapak-001.jpg

Yolsuzluğu tehdit olarak gören Trong, ülkesinde geniş kapsamlı yolsuzluk karşıtı kampanya başlatmıştı.

Vietnam'da 2018'de geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden eski Devlet Başkanı Tran Dai Quang'ın yerine iktidardaki VKP Sekreteri Nguyen Phu Trong seçilmişti.

Trong, meclisten onay alarak ülkenin kurucu lideri Ho Çi Minh'ten bu yana ülkede hem parti genel sekreterliği hem de devlet başkanlığını aynı anda üstlenen ilk lider olmuştu.

GEÇİCİ OLARAK SORUMLULUĞUNU DEVRETMİŞTİ

Devlet Başkanı To Lam'in, Trong'un sağlık sorunları yaşaması nedeniyle geçici olarak sorumluluğu üstlendiği sabah açıklanmıştı.

Güneydoğu Asya ülkesinde, Ulusal Meclisin, 22 Mayıs'ta Kamu Güvenliği Bakanı Lam'ı yeni Devlet Başkanı olarak seçtiği bildirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN