Bangladeş, Hindistan'a protesto notası gönderdi: Sınırda 13 yaşındaki çocuğun öldürülmesi krize yol açtı

Bangladeş, Hindistan'a protesto notası gönderdi: Sınırda 13 yaşındaki çocuğun öldürülmesi krize yol açtı

Bangladeş, sınır bölgesinde Hindistan güçleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen 13 yaşındaki bir Bangladeşli çocuğun ölümü üzerine Hindistan'a resmi bir protesto notası gönderdi.

Bangladeş, sınırda meydana gelen trajik bir olay nedeniyle Hindistan'a sert bir yanıt verdi. Bangladeş hükümeti, Hindistan güvenlik güçlerinin 13 yaşındaki bir Bangladeşli çocuğu öldürdüğü iddiasıyla Hindistan'a protesto notası gönderdi. Olayın detayları ve kesin nedenler henüz netleşmiş değil, ancak iki ülke arasındaki gerilimi artıran bu gelişme, bölgesel ilişkiler açısından ciddi bir endişe kaynağı oluşturuyor.

Protesto notasında, Bangladeş'in bu tür acımasız eylemleri şiddetle protesto ettiği ve kınadığı bildirilerek, olaydan derin endişe duyulduğu vurgulandı.

1975 KILAVUZ İLKELERİ İHLALİ

Bu gibi eylemlerin 1975 tarihli "Sınır Yetkilileri için Hint-Bangladeş Ortak Kılavuz İlkeleri" hükümlerini ihlal ettiği ifade edilerek, Hindistan hükümetine bu tür "çirkin" eylemlerin tekrarlanmaması, sınırda işlenen tüm cinayetlerin soruşturulması ve sorumluların adalete teslim edilmesi konularında çağrı yapıldı.

Gazetenin haberine göre, 1 Eylül'de Hindistan sınırına yakın Moulvibazar bölgesinde ikamet eden 13 yaşındaki bir çocuk, Hindistan Sınır Güvenlik Güçleri (BSF) tarafından vurularak öldürüldü.

Hindistan ve Bangladeş, yaklaşık 4 bin 100 kilometre mesafe ile dünyanın en uzun kara sınırlarından birini paylaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN