New York Belediye Başkanı Adams, Türklere ait şirketlerden usulsüz bağış almakla suçlanıyor

New York Belediye Başkanı Adams, Türklere ait şirketlerden usulsüz bağış almakla suçlanıyor

New York Belediye Başkanı Eric Adams, 2021 seçim kampanyasında Türkiye’den ve Türklere ait bazı ABD şirketlerinden usulsüz bağış aldığı iddialarıyla karşı karşıya. İddialara göre, Adams’a Türkiye ile ilişkileri sebebiyle bir mahkeme celbi gönderildi.

VOA Türkçe'den Can Kamiloğlu'nun haberine göre, New York Times gazetesi, Adams ve ekibi aleyhine hazırlanan iddianamenin mahkeme jürisi tarafından kabul edildi.

New York Times, Belediye Başkanı Adams’ın 2021 seçim kampanyasında Türkiye’den ve Türklere ait bazı ABD şirketlerinden usulsüz bağış topladığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada, Adams ve kampanya çalışanlarına mahkeme celbi gönderildiğini duyurdu.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) uzun zamandır Adams ve kampanya ekibine yönelik usulsüz bağış iddialarını araştırıyordu, ancak resmi bir dava kaydı henüz yayımlanmamıştı.

ADAMS: GÖRMEK İSTEDİKLERİ BELGELERİ TESLİM EDECEĞİZ

FBI’ın, Adams’ın uluslararası ilişkiler danışmanı Rana Abbasova, seçim kampanyası sorumlusuyla Brianna Suggs ve eski Türk Hava Yolları New York Müdürü Cenk Öcal’ın evlerinde arama yaptığı öne sürüldü.

Cuma sabahı bir radyo programında konuşan New York Belediye Başkanı Eric Adams, "Görmek istedikleri belgeler ve telefon mesajları dahil her şeyi teslim edeceğiz. Ortada yanlış bir şey olmadığını göstermek adına son derece şeffaf olduk” dedi.

New York Times, soruşturmanın kapsamının tam olarak ne olduğunu belirlemenin zor olduğunu, ancak Adams’ın kampanyasında yabancı ülkelerden yasadışı bağışlar alıp almadığının, ayrıca Türkiye'nin Manhattan’daki yeni konsolosluk gökdeleninin onaylanması için İtfaiye Departmanı’na baskı yapıp yapmadığının araştırıldığını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN