Kötü haber: Maymun çiçeği virüsü Afrika kıtasını aştı! İlk vaka doğrulandı

Kötü haber: Maymun çiçeği virüsü Afrika kıtasını aştı! İlk vaka doğrulandı

Dünya Sağlık Örgütü küresel acil durum ilan etmişti! Maymun çiçeği virüsü Afrika kıtasını aştı! Maymun çiçeği virüsü nerelerde görüldü? Kötü haber geldi, ilk vaka doğrulandı...

Dünya çapında endişeye neden olan maymun çiçeği virüsü Afrika kıtasını aştı. Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel acil durum ilanının ardından ‘Yeni bir pandemi gelecek mi?’ endişeleri tüm dünyayı sardı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde ve komşu ülkelerde yaygın olan maymun çiçeği virüsü, Afrika kıtasının ötesine geçerek Avrupa’da ilk kez İsveç’te görüldü. Bu gelişme, virüsün dünya çapında yayılma riskini artırırken, halk sağlığı yetkililerini de alarma geçirdi.

İSVEÇ’TE İLK MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKASI ONAYLANDI

İsveç Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Jakob Forssmed, düzenlediği basın toplantısında öğleden sonra yapılan testler sonucu İsveç’te Clade I olarak adlandırılan daha ciddi bir maymun çiçeği vakasının tespit edildiğini açıkladı. Forssmed, “Öğleden sonra İsveç'te daha ciddi bir tür olan ve Clade I olarak adlandırılan bir maymun çiçeği vakası olduğunu teyit ettik” ifadelerini kullandı.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu, bu vakayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün tehlikeli bir varyantı olan Clade I’in Afrika dışında ilk kez tespit edildiğini belirtti. Hasta, başkent Stockholm’de tespit edilirken, söz konusu hastanın durumunun yakından izlendiği ve temaslıların karantinaya alındığı kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN