Kırgızistan'da iktidarı devirme planı mühimmatları ele geçirildi

Kırgızistan'da iktidarı devirme planı mühimmatları ele geçirildi

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi, iktidarı devirme planı yaptığı belirlenen ve gözaltına alınan 5 kişilik gruba ait çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildiğini açıkladı.

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi (GKNB), şiddet yoluyla iktidarı ele geçirme ve kitlesel huzursuzluk yaratarak ülkedeki sosyo-politik durumu istikrarsızlaştırma planları yapan bir grubun çökertildiğini duyurdu. GKNB Basın Merkezinden yapılan açıklamada, "kriminal ve yıkıcı" olarak nitelendirilen bu grubun üyelerinin ikamet ettiği adreslerde ve kullandıkları otomobillerde yapılan arama faaliyetlerinde çok sayıda silah, mühimmat ve yasaklı malzemenin ele geçirildiği belirtildi.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Açıklamaya göre, gerçekleştirilen güvenlik operasyonunda 50 silah, 20 tabanca, 255 bin 238 adet mühimmat, 200 takım kolluk kuvvetleri üniforması, 150 polis ve 100 askeri şapka, 38 set vücut zırhı, 2 dron, telsiz, ev yapımı patlayıcılar ve diğer yasaklı yayınlar bulundu. Operasyon sırasında ayrıca Kırgızistan parlamentosu Milletvekili Marlen Mamataliyev'e ait askerlik durum belgesinin de ele geçirildiği belirtildi.

İKTİDARI DEVİRME PLANLARI YAPAN GRUP ÇÖKERTİLDİ

Milli Güvenlik Devlet Komitesi, dün, iktidarı devirme planı yaptığı belirlenen "K.B.A", "M.E.C", "B.B.K.", "M.A.C." ve "S.A.B" isimli grup üyelerinin yakalandığını duyurmuştu. GKNB'nin operasyonel ve soruşturma çalışmaları sonucunda, bu kişilerin şiddet yoluyla iktidarı ele geçirme ve kitlesel huzursuzluk yaratma amacı taşıdığı tespit edildi. Grup üyelerinin, Kırgızistan'da sosyo-politik durumu istikrarsızlaştırmak için detaylı planlar yaptığı belirlendi.

EK SORUŞTURMA VE ÖNLEMLER DEVAM EDİYOR

Milli Güvenlik Devlet Komitesi, grubun çökertilmesinin ardından ek soruşturma ve önlemlerin devam ettiğini kaydetti. Yetkililer, ülkenin güvenliğini sağlamak ve benzer girişimleri engellemek amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN