İsrail medyası İsrail propagandasını yalanlıyor:'Lübnan’da ağır bedeller ödüyoruz, Gazze'de çetin bir direnişle karşı karşıyayız

İsrail medyası İsrail propagandasını yalanlıyor:'Lübnan’da ağır bedeller ödüyoruz, Gazze'de çetin bir direnişle karşı karşıyayız

İsrail medyası, İsrail ordusunun Lübnan ve Gazze'de süren çatışmalarda kayıplar verdiğini duyurdu. Gazze’deki son çatışmalarda 3 İsrail askeri öldürülürken, Lübnan cephesinde Hizbullah’la girilen çatışmalarda 10 asker hayatını kaybetti, onlarca asker de yaralandı.

İsrail medyası, son 24 saatte Lübnan’ın güneyi ve Gazze’nin kuzeyinde yaşanan gelişmeleri ele aldı. Haberlere göre, İsrail ordusu her iki cephede de önemli kayıplar verdi. Özellikle Cibaliye bölgesinde süren çatışmalarda İsrail’in ciddi zorluklarla karşılaştığı belirtiliyor.

CİBALİYE’DE ŞİDDETLİ DİRENİŞ

İsrail Kanal 13, ordunun hem kuzey hem de güney sınırlarında “ağır bedeller” ödediğini bildirdi. Gazze’deki son çatışmalarda 3 İsrail askeri öldürülürken, Lübnan cephesinde Hizbullah’la girilen çatışmalarda 10 asker hayatını kaybetti, onlarca asker de yaralandı.

Kanal 14’ün askeri muhabiri Hillel Biton Rosen, Güney Lübnan’da yaşanan çatışmalarda toplam 10 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Güney Lübnan’da bir askeri konvoyun havan toplarıyla vurulması sonucu 20’den fazla askerin yaralandığı ve bunun savaşın “en acı olaylarından biri” olarak değerlendirildiği belirtildi.

GAZZE’DE TUZAK VE PUSULAR

Kanal 12 muhabiri Nir Dvori, Gazze’de bir Filistinli grubun tünel kullanarak bir İsrail birliğine sürpriz saldırı düzenlediğini ve bu saldırıda birçok askerin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

Kanal 13 muhabiri Or Heller ise Cebaliye’de yaşanan bir başka olayda, 162. Tümen’e bağlı 460. Tugay’ın bir tankının büyük bir patlayıcıyla hedef alındığını açıkladı. Patlama sonucu tanktaki 3 askerin hayatını kaybettiği, ordunun bölgedeki direniş karşısında zorlandığı aktarıldı. Cebaliye’deki direnişçiler, tanksavar füzeler, mayınlar ve tuzaklarla ordunun ilerlemesini engelliyor.

CİBALİYE’NİN STRATEJİK ÖNEMİ

Kanal i24 muhabiri Yinon Shalom Yeth, Cebaliye’nin Gazze halkı için sembolik bir öneme sahip olduğunu belirterek, bölgeyi terk etmeyi reddeden halkın direnişini vurguladı. Cebaliye’nin düşmesinin, Gazze’nin tamamının düşmesi anlamına geleceğine dair yaygın bir inanç olduğuna dikkat çekildi. İsrail ordusunun bölgeyi üçüncü kez ele geçirme girişimi başarısız oldu, zira bölgedeki yoğun mayınlar ve karmaşık savunma hatları ilerlemeyi zorlaştırıyor.

LÜBNAN BATAKLIĞI UYARISI

İsrail ordusunun eski kuzey kolordu komutanı Noam Tibon, Lübnan’daki operasyonların “bataklık” haline geldiğini belirterek, Hizbullah’ın kırıldığına dair propagandaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Tibon, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinin bile örgütü zayıflatmaya yetmeyeceğini söyledi.

Tibon, savaşın uzamasının İsrail’in çıkarlarına hizmet etmediğini, artan kayıpların çok sayıda öksüz ve dul bıraktığını ve savaşın devam ettirilmesinin sorgulanması gerektiğini dile getirdi.

İsrail ordusunun eski operasyonlar şefi Yisrael Ziv ise Hizbullah’ın bazı liderlerinin etkisiz hale getirildiğini, ancak örgütün güçlü bir yapıya ve füze kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Ziv, en uygun çözümün siyasi bir uzlaşıdan geçtiğini, savaşın sürmesinin durumu daha da karmaşık hale getireceğini ve orduya maliyetinin katlanacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN