İsrailli siyasetçilerden İran’a daha güçlü müdahale çağrısı... Lapid, İran’ın ağır bir bedel ödemesi gerektiğini savundu

İsrailli siyasetçilerden İran’a daha güçlü müdahale çağrısı... Lapid, İran’ın ağır bir bedel ödemesi gerektiğini savundu

İsrail’in İran’a yönelik 26 Ekim 2024 hava saldırısı, hükümete yönelik eleştirileri de beraberinde getirdi. İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, stratejik hedeflere yönelik saldırı düzenlenmemesini eleştirdi ve İran’ın "ağır bir bedel ödemesi" gerektiğini savundu. İsrael Beitenu lideri Avigdor Lieberman, saldırıyı PR amaçlı bir hamle olarak nitelendirirken, Knesset üyesi Vladimir Bliak, Netanyahu’nun söylemleri ile operasyonun uygulama biçimi arasındaki çelişkiye dikkat çekti.

İsrail’in, 26 Ekim 2024 sabahı İran’da düzenlediği hava saldırısı, ülkede tartışmalara neden oldu. İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, operasyonu desteklerken, hükümetin ekonomik ve stratejik hedeflere yönelik saldırı düzenlememesini eleştirdi. Lapid, İran’ın "ağır bir bedel ödemesi" gerektiğini savundu ve İsrail Hava Kuvvetleri'ni operasyonel üstünlüğü nedeniyle tebrik etti. Lapid, bu açıklamaları X platformu üzerinden paylaştı.

DAHA SERT HAMLE ÇAĞRILARI

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, bu saldırının İran’ın "bölgedeki vekilleri arkasına saklanmasına" izin verilmeyeceğine dair güçlü bir mesaj verdiğini belirtti. Ancak İsrail’de sağ siyasetçiler saldırının yeterli olmadığını savundu. İsrael Beitenu Partisi lideri Avigdor Lieberman, İsrail hükümetini eleştirerek, "İran’a yalnızca korkutma ve PR amaçlı bir operasyon düzenlendiğini" söyledi. Lieberman, İsrail’in operasyonlarını daha etkin ve somut adımlarla gerçekleştirmesi gerektiğini savundu.

MECLİS ÜYELERİNDEN TEPKİ: "TUTARSIZ POLİTİKALAR"

Knesset üyesi Vladimir Bliak, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun söylemleri ile operasyonun uygulama biçimi arasındaki çelişkiye dikkat çekti. Bliak, hükümetin stratejik bir darbe vurmak yerine İran’a hafif bir tepki verdiğini savunarak, bunu savaşın hedefleriyle uyuşmayan bir adım olarak nitelendirdi. Ayrıca, Netanyahu’nun hükümetini "başarısız" olarak tanımladı.

İRAN’IN YANITI VE OLAYIN GENİŞLEMESİ

İsrail’e ait savaş uçakları ve insansız hava araçları, Tahran, Huzistan ve İlam bölgelerindeki askeri hedeflere yaklaşık dört saat süren bir saldırı düzenledi. Ancak İran, saldırıya karşı koyduğunu ve yalnızca sınırlı hasar oluştuğunu açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN