Doğal kaynak suyu diye satıyorlardı! Ünlü firma kirli su içiriyormuş: Bedelini ağır ödedi

Doğal kaynak suyu diye satıyorlardı! Ünlü firma kirli su içiriyormuş: Bedelini ağır ödedi

O marka sularını doğal kaynak suyu diye satıyorlardı. Yapılan araştırmayla gerçekler ortaya çıkarken, ünlü firma yaptığının bedelini ağır ödedi…

Fransa’da tüketici haklarını savunan Foodwatch, su devi Nestlé’ye karşı yeni bir dava açtı. Şirketin, kirli suyu yasa dışı yöntemlerle filtreleyerek "doğal kaynak suyu" olarak piyasaya sürdüğü iddia ediliyor. Aynı davada, Fransa’nın en çok tercih edilen maden suyu markası Cristaline'in üreticisi de yer alıyor.

FOODWATCH’IN SUÇLAMALARI

Foodwatch, Nestlé ve Cristaline'in gıda hilesi yaparak insan sağlığını riske attığını belirtti. Örgüt, bu tür uygulamaların sadece tüketicileri değil, aynı zamanda çevreyi de tehdit ettiğini vurguladı. Daha önce Nestlé, benzer bir suçlamayla iki milyon euro para cezasına çarptırılmıştı; ancak Foodwatch, bu cezanın dev bir şirket için caydırıcı olmadığını savunuyor.

nestle-1.jpg

Nestlé’nin ünlü Perrier markası, geçmişte de benzer sorunlarla karşı karşıya kalmıştı. Ürünlerinde dışkı bakterilerine rastlandığı için üç milyon şişe su imha edilmişti. Bu durum, su devlerinin ürünlerinde ne kadar büyük bir ihmalkârlık yapabileceğini gözler önüne serdi.

YASA DIŞI UYGULAMALARI KİRLİ SU FİLTRELEME İLE SINIRLI DEĞİL

Foodwatch, Nestlé’nin yasa dışı uygulamalarının yalnızca kirli suyu filtrelemekle kalmadığını, aynı zamanda "doğal kabondioksitli su" olarak piyasaya sürdüğü bazı ürünlere sonradan karbondioksit eklediğini ve arseniği filtrelemek için demir sülfat kullandığını da iddia etti. Tüm bu iddialardan sonra ise Nestle’nin satışlarında düşüş yaşandığı dikkat çekti.

whatsapp-image-2024-10-26-at-16-32-38.jpg

Fransız haber dergisi Mediapart'ın araştırmasına göre, Nestlé'nin yasa dışı uygulamaları yıllardır biliniyordu. Ancak, bir araştırma komisyonu tarafından hazırlanan rapor kamuoyuyla paylaşılmadı. Bu durum, Fransa hükümetinin gizlemekle suçlanmasına neden oldu.

KÜRESEL SU KAYNAKLARI TEHLİKEDE

İklim değişikliği ve tarımda kullanılan kimyasallar, dünya genelindeki su kaynaklarını tehdit ediyor. ABD’li bilim insanlarının araştırmaları, şişelenmiş sularda mikroplastiklerin bulunduğunu ortaya koydu. Bu mikroplastiklerin, yasa dışı mikrofiltrasyon yöntemlerinden kaynaklanabileceği düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN