İmamoğlu, TUSAŞ standında terör saldırısını kınadı: 'Milletçe kenetlenerek terörün amacına ulaşmasına engel olacağız'

İmamoğlu, TUSAŞ standında terör saldırısını kınadı: 'Milletçe kenetlenerek terörün amacına ulaşmasına engel olacağız'

İBB Başkanı İmamoğlu, SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nın son gününde TUSAŞ standını ziyaret etti. TUSAŞ'a yapılan terör saldırısını kınayan İmamoğlu, "Milletçe kenetlenerek terörün amacına ulaşmasına engel olacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, SAHA EXPO Fuarı’nda terör saldırısında şehit düşenler için başsağlığı diledi. İmamoğlu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına bir karanfil bıraktı.

İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Ülke olarak birlik ve beraberliğimizin korunması hepimizin en büyük vatan borcudur" dedi.

İmamoğlu, konuşmasında, terör saldırısının ardından, "Milletçe kenetlenerek terörün amacına ulaşmasına kesinlikle ve kesinlikle hep birlikte engel olacağız" diyerek Türkiye’de birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Ayrıca, "TUSAŞ çalışanlarının saldırıdan sonra dile getirdiği 'Hainlere inat daha fazla çalışacağız' ifadesi, milli birlik ve beraberlik duygusunun bir yansımasıdır" şeklinde konuştu.

screenshot-1.jpg

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN KORUNMASI HEPİMİZİN EN BÜYÜK VATAN BORCUDUR"

İmamoğlu, "Bugün ne yazık ki hepimizi derinden üzen hain terör saldırısında çok kıymetli evlatlarımızı kaybettiğimiz TUSAŞ saldırısından sonra savunma sanayi ile ilgili önemli bir fuar olan İstanbul'daki bu fuarda TUSAŞ standını ziyaret etmekteyim. Bu hain terör saldırısında kaybettiğimiz yurttaşlarımıza, o kıymetli evlatlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarının, milletimizin hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, "Bu anlamda birlik ve beraberliğimizin korunması, en büyük vatan borcumuzdur. Hain terör saldırısının üstesinden gelmek için en büyük gücümüz, birlik ve beraberliğimizdir" dedi.

"MİLLETÇE KENETLENEREK TERÖRÜN AMACINA ULAŞMASINA ENGEL OLACAĞIZ"

İmamoğlu, Türkiye’nin savunma sanayinin önemine dikkat çekerek, "Bu ülkenin hiçbir insanının terörle rahatsız edilemeyeceği bir süreci hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu. Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözüne atıfta bulunarak, "Tam bağımsız olabilmek için gereken tüm mücadeleleri birlikte vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

screenshot-2.jpg

"TUSAŞ ÇALIŞANLARININ İFADESİ, MİLLİ BİRLİK DUYGUSUNUN YANSIMASIDIR"

İmamoğlu, TUSAŞ çalışanlarının saldırıdan sonra dile getirdiği "Hainlere inat daha fazla çalışacağız" ifadesinin, milli birlik ve beraberlik duygusunun bir yansıması olduğunu belirtti. "Bu sesin hep birlikte hissedilmesi için çaba göstermeliyiz. Kolay bir dönemden geçmiyoruz, birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.

İmamoğlu, "1953 yılında kurulan TUSAŞ, 50 yılı aşkın süredir ülkemiz adına hizmet vermektedir. Milletimize ait bir kurum olması da bizim için ayrı bir gurur vesilesidir. Bu çerçevede TUSAŞ çalışanlarının saldırıdan hemen sonra dile getirdikleri 'Hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz' ifadesi her şeyin ötesinde durmaktadır. Tam da o milli birlik ve beraberlik duygusunun yansımasıdır. Evlatlarımızın o sesi ve yüreği beni, tüm insanlarımızı duygulandırmaktadır. Aslında nasıl kenetlenmemiz gerektiğinin de net ifadesidir. Milletimizin yüreğinden kopup gelen bir sestir ve o sesi ben şu an da yüreğimde hissediyorum. Ancak bu sesin hep birlikte hissedilmesi için de çaba göstermeliyiz. Kolay bir zaman diliminden geçmiyoruz. Müşterek bir mücadele ortamını sağlamak zorundayız. Birlikte düşünmek, birlikte konuşmak ve milli meseleler üzerinden yapılacak her türlü mücadeleyi birlikte vermeliyiz" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN