İsrail’den Guterres’e sert suçlama: Sinvar’ın ölümüne sessiz kaldı

İsrail’den Guterres’e sert suçlama: Sinvar’ın ölümüne sessiz kaldı

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i Hamas’a karşı net bir tutum almamakla ve Yahya Sinwar’ın ölümünü memnuniyetle karşılamamakla suçladı. Katz, Guterres’i "istenmeyen adam" ilan etmeye ve İsrail’e girişini yasaklamaya devam edeceğiz" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e yönelik sert eleştirilerini sürdürüyor.

Katz, 7 Ekim’de gerçekleşen Hamas saldırılarına karşı Guterres’in tutumunu eleştirerek, BM Genel Sekreteri'ni İsrail ve Yahudi karşıtı bir gündem izlemekle suçladı. Özellikle Hamas lideri Yahya Sinwar’ın öldürülmesinin ardından, Guterres’in bu duruma tepkisiz kalmasını ve memnuniyet göstermemesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Katz, " "Guterres, 7 Ekim’de Hamas’ı terör örgütü olarak ilan etmediği gibi Sinwar’ın ölümümü de memnuniyetle karşılamadı. Kendisini istenmeyen adam ilan etmeye ve İsrail’e girişini yasaklamaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Katz, daha önce de 2 Ekim’de yaptığı bir açıklamada, Guterres’in İsrail’e girişinin yasaklandığını duyurmuştu.

Katz, "Dünyadaki hemen hemen her ülkenin yaptığı gibi İran’ın İsrail’e yönelik menfur saldırısını açıkça kınayamayan hiç kimse İsrail topraklarına ayak basmayı hak etmiyor. Bu, 7 Ekim’deki Hamas saldırılarını kınamayan, onu terör örgütü ilan etme yönünde hiçbir çabaya öncülük etmeyen bir Genel Sekreter’dir. Hamas, Hizbullah, Husiler ve şimdi de küresel terörün ana gemisi İran’dan teröristlere destek veren bir Genel Sekreter, BM tarihinde kara bir leke olarak anılacaktır. İsrail, Antonio Guterres olsun ya da olmasın, vatandaşlarını savunmaya ve onurunu korumaya devam edecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN