Evlerin tavanlarından ve duvarlarından yılanlar çıkacak! İstilacı tür hareket geçti: Boyları 2 metreyi buluyor

Evlerin tavanlarından ve duvarlarından yılanlar çıkacak! İstilacı tür hareket geçti: Boyları 2 metreyi buluyor

Uzmanlardan uyarı! Evlerin tavanlarından ve duvarlarından yılanlar çıkacak! Hızla ürüyorlar, istilacı tür hareket geçti. Dev boylarıyla her an çıkabilirler...

Uzmanlar yılanlarla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Özellikle o bölgede evlerde yılan yumurtaları bulundu...

Bilim insanları, boyları 2 metreye kadar uzayabilen Eskülap yılanlarının yayılımıyla ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Avrupa’nın en büyük yılan türlerinden biri olarak kabul edilen bu sürüngenler, özellikle İngiltere'de hızla çoğalmaya başladı. 300 bin yıl önce Buzul Çağı'nda bölgeden kaybolduğu düşünülen Eskülaplar, şimdilerde yeniden istilacı tür olarak etkisini artırıyor.

resim-2024-10-18-173710568.png

ESKÜLAP YILANLARI SICAK KÖŞELERE YERLEŞİYOR

TGRT Haber'e göre; araştırmacılar, Eskülap yılanlarının "sıcak köşeler" arayışı içinde evlere yöneldiğini belirtti. Tavan araları, duvar boşlukları ve insana ait yapılar, yılanlar için ideal yaşam alanları haline geldi. Özellikle farelerle beslenen bu türün, yerleşim yerlerinde çoğalarak evlerin iç bölgelerine ulaşma ihtimali yüksek görünüyor.

Bilim insanları, iklim değişiklikleri ve yaşam alanlarının daralmasıyla birlikte Eskülap yılanlarının insan taşımacılığı sayesinde yeni bölgelere yayıldığını vurguladı. İngiltere genelinde artış gösteren bu yılanlar, bina yapıları ve su borularını hem barınma hem de yumurtlama alanı olarak kullanmaya başladı.

YILANLARIN GÜZERGAHI VE DAVRANIŞLARI İNCELENDİ

Araştırmacılar, 2021-2022 yıllarında 13 erkek ve 8 dişi yılanı iki aktif sezon boyunca radyo frekanslarıyla takip etti. Araştırmalar sırasında, soğuk bölgelerde yaşayan yılanların sıcaklığı korumak için evlerin yapısal boşluklarına yöneldiği tespit edildi. Su boruları ve binalar, Eskülap yılanları için hem ısınma hem de güvenli saklanma alanları sağladı.

Araştırma kapsamında bir evde yılan yumurtaları bulunması, istilacı türün kalıcı bir tehdit haline geldiğini ortaya koydu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN