İsrail Gazze'de sahra hastanesini vurdu: Onlarca kadın ve çocuk hayatını kaybetti

İsrail Gazze'de sahra hastanesini vurdu: Onlarca kadın ve çocuk hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sahra hastanesine düzenlediği saldırıda en az 30 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde bir okula kurulan sahra hastanesine hava saldırısı düzenleyerek en az 30 kişinin ölümüne ve 100'den fazla kişinin yaralanmasına neden oldu. İsrail, saldırının Hamas'ın komuta merkezini hedef aldığını iddia ederken, hastane yetkilileri çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan kurbanların durumunun ağır olduğunu belirtti.

Gazze'nin merkezindeki Deyr Belah'ta gerçekleşen saldırıda, hastane sözcüsü Dr. Halil Dakran, okuldan Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirilen yaralıların çoğunun kadın ve çocuk olduğunu bildirdi. Filistin Sivil Savunması ise okulda yaklaşık 4 bin yerinden edilmiş insanın barındığını ifade etti.

bf606622-ysv1ruptxtchbes97kipyg.jpeg

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), saldırının Hamas'ın yerleşkede bir komuta merkezi bulunduğunu iddia ederek, "terör örgütlerine karşı güçlü bir operasyon başlatılacağı" uyarısında bulundu. İsrail daha önce de bölgedeki hastanelere yaptığı saldırılarda askeri hedefler olduğunu iddia etmiş ve daha sonra bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştı. IDF, Gazze'deki Han Yunus bölgesinde yaşayanlara da tahliye emirleri verdi. Bu emrin ardından bölgede yaşayan binlerce kişi tahliye edildi.

0k7qo-1722083632-2588.webp

BM: PAZARTESİ GÜNÜ 150 BİNİ HAN HUSU'TAN KAÇTI

Birleşmiş Milletler (BM), sadece pazartesi günü yaklaşık 150 bin kişinin Han Yunus'tan kaçtığını ve bu durumun bölgede insani kriz yarattığını belirtti. El Mevasi olarak bilinen 'güvenli alan' da dahil olmak üzere bölgedeki pek çok yer, İsrail'in saldırılarına maruz kaldı. Görgü tanıkları, tahliye edilen insanların korku içinde olduğunu ve bölgeden ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

screenshot-3.jpg

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, Tel el-Hava Mahallesi'nde İsrail askerlerine yönelik saldırılar düzenlediğini ve çatışmalarda bazı İsrail askerlerinin öldürüldüğünü iddia etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN