Irak, İsrail'i BM'ye şikayet etti

Irak, İsrail'i BM'ye şikayet etti

Irak hükümeti, 26 Ekim’de İran’a saldırıda bulunurken Irak hava sahasını ihlal eden İsrail’i BM Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyi’ne şikayet ederek protesto etti.

Irak hükümeti, İsrail’in İran’a yönelik 26 Ekim tarihli hava saldırısında Irak hava sahasını kullanmasını sert bir dille kınadı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Güvenlik Konseyi'ne gönderilen protesto mektubunda, Irak’ın egemenliğinin ve hava sahasının ihlal edilmesine tepki gösterildi.

Irak hükümeti, saldırının "Irak'ın egemenliğine ve bağımsızlığına açık bir ihlal" olduğunu belirterek, Irak topraklarının ve hava sahasının komşu ülkelere yönelik saldırılar için kullanılmasına müsamaha göstermeyeceklerini vurguladı. Başbakan Şiya Sudani, Dışişleri Bakanlığına, ABD ile stratejik çerçeve anlaşması çerçevesinde bu ihlalin ABD’ye iletilmesi talimatını verdi. Irak, ABD'nin güvenlik taahhütleri doğrultusunda bu ihlalin ciddiye alınması ve gerekli adımların atılması çağrısında bulundu.

Açıklamada, Irak'ın egemenlik haklarının korunması için gerekli önlemlerin alınacağına ve benzer ihlallerin önlenmesi için uluslararası düzeyde çaba gösterileceğine dikkat çekildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN