Ayılar sürüyle arabalara saldırdı! Yemek için artık doğaya değil, insana gidiyorlar

Ayılar sürüyle arabalara saldırdı! Yemek için artık doğaya değil, insana gidiyorlar

Kış uykusuna yatmadan önce son bir kez beslenmek istiyorlar! Bu kez ayılar sürüyle arabalara saldırdı! Artık ayılar, yiyecek için insanlara gidiyor...

Bitlis’in Ahlat, Güroymak ve Tatvan ilçeleri sınırları içinde yer alan Nemrut Krater Gölü civarında, aç kalan ayılar doğal yaşam alanlarından uzaklaşarak insan yerleşimlerine yaklaşmaya başladı. Bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar tarafından beslenmeye alıştırılan ayılar, son dönemde yiyecek bulmak amacıyla yola inerek araçların önünde sürü halinde dolaşıyor.

Ziyaretçilerin dikkatini çeken bu ayılar, yiyecek talep etmek için araçlara saldırarak içlerindeki gıdaları almak için çaba sarf ediyor. Bu durum, hem ayıların hem de insanların güvenliğini tehdit eden ciddi riskler taşıyor. Doğal yaşam dengesinin bozulması, hayvanların beslenme alışkanlıklarını olumsuz etkileyerek tehlikeli bir duruma yol açıyor.

YAZ BOYUNCA YAPILAN ELLE BESLEME ALIŞKANLIĞI TEHLİKE ARZ EDİYOR

Sürü halinde dolaşan ayılar yiyecek için araçlara saldırdı

Doğa gözlemleri yapan Dr. Cihan Önen, Nemrut Kalderası’nda yaz boyunca bazı vatandaşların ayıları elle beslediğine dikkat çekerek yaklaşan kış aylarının bu duruma olumsuz etkiler yaratabileceğini ifade etti. Dr. Önen, "Doğal beslenme alışkanlığı değişen bu hayvanlar, yiyecek arayışıyla sürü halinde yola çıkarak araçların önünde durmaktadır. Oysa doğada hayvanların bizim yiyeceklerimize ihtiyacı yok" dedi.

Ayıların elle beslenmesinin, hem insanlar hem de ayılar için zararlı sonuçlar doğurabileceğini vurgulayan Dr. Önen, bu canlıların doğal yaşam tarzının değişmesinin uzun vadede onlara zarar vereceğini, aynı zamanda insanlara da maddi ve fiziki zarar verme riski taşıdığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN