İngiliz casus uçaklarının Gazze'de topladığı veriler İsrail İçin tehdide dönüşebilir

İngiliz casus uçaklarının Gazze'de topladığı veriler İsrail İçin tehdide dönüşebilir

İngiliz basını, Aralık 2023’ten beri Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (RAF) ait casus uçaklarının Gazze üzerinde keşif uçuşları yaptığını ve elde edilen görüntülerin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) delil olarak kullanılabileceğini ortaya koydu.

İngiliz gazetesi "The Independent," Aralık 2023'ten bu yana İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (RAF) ait casus uçaklarının, Hamas’ın elinde bulunan İsrailli esirlerin yerini tespit etmek amacıyla Gazze üzerinde keşif uçuşları gerçekleştirdiğini ortaya koydu.

Habere göre, bu uçaklar tarafından toplanan istihbarat bilgileri, İsrail’in Gazze’deki eylemlerine dair kanıt sağlayabilir ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) İsrail’e karşı delil olarak sunulabilir. Gazete, İngiliz keşif uçaklarının neredeyse her gün 40 kilometre uzunluğundaki Gazze şeridi üzerinde uçtuğunu belirtti.

İngiltere’nin, bu uçuşlarda elde edilen ve olası savaş suçlarıyla ilgili görüntüleri UCM’ye sunmaya hazır olduğu ifade edildi. Times'a konuşan bir İngiliz askeri kaynak, UCM’nin bir soruşturma talebinde bulunması durumunda İngiliz hükümetinin elde edilen görüntüleri paylaşacağını söyledi. Mayıs ayında, UCM savcısı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve bazı Hamas liderleri hakkında tutuklama emri çıkarmak istemiş, ancak mahkeme hâkimleri bunu kabul etmemişti.

Independent, Gazze üzerinde uçan uçakların tipi veya sayısı hakkında net bilgi olmadığını belirtse de, bölgede elektro-optik ve elektronik sensörlerle donatılmış "Shadow R1" model casus uçaklarının faaliyet gösterdiğine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN