Araba almak isteyenler bankalara hücum edecek! Taşıt kredisinde faizler düştü: İşte banka banka güncel faiz oranları

Araba almak isteyenler bankalara hücum edecek! Taşıt kredisinde faizler düştü: İşte banka banka güncel faiz oranları

Araba almak isteyenleri bankalara hücum ettirecek kredi fırsatı! Taşıt kredisinde faizler düştü! İşte banka banka güncel faiz oranları...

Günümüzde, artan maliyetler ve ekonomik zorluklar sebebiyle birçok kişi için araba sahibi olmak hayal gibi görünmektedir. Ancak bazı bankalar, taşıt kredisi faiz oranlarını düşürerek bu hayalleri gerçekleştirmeye yardımcı oluyor. 2024 yılı itibarıyla, bankaların sunduğu taşıt kredisi teklifleri ve güncel faiz oranları merak ediliyor.

ARABA ALMAK ARTIK DAHA ZOR

İkinci el araç almak isteyenlere müjde! Fiyatlar git gide düşüyor! Yüzde 35'e kadar...

Son dönemde araç sahibi olma süreci, artan maliyetler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor bir hale geldi. Türkiye Merkez Bankası’nın uzun süre uyguladığı sıkı para politikası sonucunda kredi faiz oranları yükseliş gösterdi. Yüksek maliyetler ve faiz oranları, taşıt kredilerine olan talebin azalmasına yol açtı. Bu durum, otomobil satışlarının ocak-eylül döneminde %15 oranında düşmesine sebep oldu.

Buna rağmen, bazı bankalar taşıt kredisi faiz oranlarını aşağı çekerek araç almak isteyen vatandaşlara çeşitli avantajlar sunuyor. Peşinat oranlarının azaltılması ve belirli araç markaları için sağlanan indirimler gibi fırsatlar, tüketicilerin dikkatini çekiyor.

Türkiye'de satılan her 10 otomobilden 7'si ithal - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Taşıt kredisi almak isteyenler için, farklı bankaların faiz oranlarını karşılaştırmak oldukça önem taşıyor. Kredinin faiz oranı, bireylerin geliri, kredi geçmişi ve kredi puanı gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Yüksek kredi puanına sahip olanların daha düşük faiz oranları alması bankalar tarafından sağlanabilir. Ayrıca, alınacak aracın türü de faiz oranlarını etkileyen bir diğer önemli faktördür; genellikle kullanılmış araç kredileri için faiz oranları, yeni araç kredilerine göre farklılık göstermektedir. İşte bazı güncel taşıt kredisi faiz oranları:

GÜNCEL TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

  • Türkiye İş Bankası (0 km): %3,99

  • Garanti BBVA (Dijital taşıt kredisi): %3,99
  • Akbank (0 km): %4,29
  • ING (0 km): %3,94
  • Türkiye İş Bankası (2. el): %3,99
  • Yapı Kredi (2. el): %4,99

Not: Belirtilen faiz oranları, başvuru sahibinin kredi notu ve vade süresine göre değişiklik gösterebilir.

Kredi çekerken, vade sürelerini de dikkate almak gerekiyor. 21 Şubat 2022 tarihli BDDK kararıyla belirlenen vade süreleri şu şekildedir:

  • Nihai fatura tutarı 400.000 TL ve altında: 48 ay
  • 400.001 - 800.000 TL arasında: 36 ay
  • 800.001 - 1.200.000 TL arasında: 24 ay
  • 1.200.001 - 2.000.000 TL arasında: 12 ay
  • 2.000.000 TL ve üzeri: 0 ay

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN