İsrail'in soykırımına tam destek: ABD, Askeri harcamalarının üçte ikisini finanse ediyor

İsrail'in soykırımına tam destek: ABD, Askeri harcamalarının üçte ikisini finanse ediyor

Amerikan Watson Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ABD, İsrail’in savaş harcamalarının yaklaşık yüzde 70’ini finanse ederek, 7 Ekim 2023'ten bugüne kadar İsrail’e 22 milyar dolardan fazla askeri yardım sağladı.

Watson Enstitüsü'nün Brown Üniversitesi'nde yürüttüğü çalışmaya göre, ABD'nin İsrail'e sağladığı finansal destek, İsrail'in Gazze ve Lübnan’a karşı yürüttüğü savaşın maliyetinin %70’ini kapsıyor. Eylül sonuna kadar devam eden savaş boyunca İsrail'e yapılan ABD desteği, 22 milyar 700 milyon doları geçti. Bu miktar, ABD’nin doğrudan İsrail'e sağladığı askeri yardımları, askeri operasyonların masraflarını ve bölgedeki Amerikan askeri faaliyetlerinin finansmanını içeriyor.

Çalışma, İsrail'e gönderilen yardımların sadece doğrudan mali desteği değil, aynı zamanda ABD'nin bölgede gerçekleştirdiği askeri operasyonları da kapsadığını ortaya koyuyor. ABD'nin İsrail'i korumak için bölgeye uçak gemileri göndermesi, savunma sistemleri kurması ve çeşitli savunma tedbirleri alması gibi ek maliyetler de bu desteğe dahil.

Ayrıca, İsrail'in Lübnan ve Gazze'de devam eden askeri operasyonlarının artan maliyetlerini karşılamak için ABD'nin desteği önemli bir etken olarak öne çıkıyor. Bu destek, İsrail'in askeri stratejilerinde esneklik kazanmasına olanak tanırken, Amerikan savunma bütçesinin de büyük bir bölümünü bu savaş harcamalarına yönlendirdiğini gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN