Netflix'ten büyük skandal! Türkleri kızdıran diziyi yayınlamıştı, arkasından Filistin'lilere yaptığı şok etti

Netflix'ten büyük skandal! Türkleri kızdıran diziyi yayınlamıştı, arkasından Filistin'lilere yaptığı şok etti

Netflix, büyük bir skandala imza attı! Türkleri kızdıran diziyi yayınlamıştı! Arkasından Filistin'lilere yaptığı şok etti...

Dijital film platformu Netflix, son günlerde aldığı kararlarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Özellikle, Kıbrıs Barış Harekatı'nı yanlış bir şekilde ele alan ve Türk askerini hedef gösteren Rum yapımı "Famagusta" adlı dizi, Türkiye'de büyük bir tepkiye neden oldu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bu tür içeriklerin ülkemizde yayınlanmayacağını duyurdu.

Netflix'in "Famagusta" dizisine yönelik eleştiriler sürerken, platform, 2021 yılında "Filistin Hikayeleri" başlığı altında sunduğu 32 Filistin konulu filmden 30'unu sessizce kaldırdı. Bu durum, sosyal medya üzerinden büyük yankı uyandırdı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI'NDAN SERT TEPKİ

Netflix 'Famagusta' dizisinden sonra bir skandala daha imza attı! Turizm Bakan Yardımcısı Mumcu'dan tepki: 'Ne oluyor Netflix, hayırdır?' - 1. Resim

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Netflix'in bu kararına sert bir şekilde karşı çıktı. Mumcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ne oluyor Netflix, hayırdır? Şanlı Türk askerini Kıbrıs'ta işgalci gösterme çabasına ortak oldun, uyardık! Şimdi "Filistin Hikayeleri" koleksiyonundan 32 filmin 30'unu aradan sessizce kaldırmak ne demek? Ya tarihi gerçekleri çarpıtıyorsunuz ya da tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen zulmün üzerini örtmeye çalışıyorsunuz! Bu son girişiminiz, Filistin halkının sesi olmaya çalışan sanatçı ve yapımcılara büyük bir saygısızlıktır. Küresel bir platform olarak Netflix'in, Filistin'in sesi olan yapımları susturması kabul edilemez!" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Netflix'in bu adımının, Filistin halkının sesi olmaya çalışan sanatçılara büyük bir saygısızlık olduğunu vurguladı.

FAMAGUSTA NE ANLATIYOR?

TBMM, Türk askerini işgalci gösteren dizi 'Famagusta' için Netflix ile masaya oturdu - Son Dakika Güncel Haberler

"Famagusta" dizisi, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtarak Rum tarafının propagandasına zemin hazırlamakla suçlanmıştı. Dışişleri Bakanlığı, dizinin "tarihi gerçekleri çarpıtmak suretiyle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin kara propagandasına hizmet ettiğini" belirtmişti. Kıbrıs'ta yaşanan olayların anlatıldığı dizide, Türk askeri işgalci olarak gösterilmekte ve bunun sonucunda genç bir çiftin üç aylık bebeğini kaybetmesi gibi dramatik olaylara yer verilmektedir.

TÜRK İZLEYİCİLERİNİN TEPKİSİ BÜYÜYOR

Kıbrıs Rum Kesimi yapımı olan "Famagusta" dizisi, Türk izleyicilerin tepkisini çeken unsurlar içeriyor. Dizi, Türk askerinin adaya ayak bastığı gün genç bir ailenin yaşadığı trajediyi işleyerek olayları çarpıtmaktadır. 20 Temmuz 1974'te başlayan ve 18 Ağustos'ta sona eren Kıbrıs Barış Harekatı, Türk tarafının barışı sağlama amacı güttüğünü vurgularken, dizi bu tarihi gerçekleri yanlış bir biçimde sunarak izleyicilerde rahatsızlık yaratmıştı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN