Güney Kore'de 'tropikal gece' rekoru kırıldı

Güney Kore'de 'tropikal gece' rekoru kırıldı

Güney Kore'nin başkenti Seul, ülkeyi etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle "tropikal gece" rekoru kırdı. Seul, üst üste 27. geceyi 27,2 derecelik en düşük sıcaklıkla yaşadı. Busan'da ise 26,6 derecelik en düşük sıcaklıkla 23. tropikal gece gerçekleşti.

Güney Kore'nin başkenti Seul, sıcak hava dalgası nedeniyle "tropikal gece" rekorunu kırdı.

Yonhap'ın haberine göre, Seul'de 27,2 derecelik en düşük sıcaklıkla üst üste 27. tropikal gecesini yaşadı. Busan'da ise 26,6 derecelik sıcaklıkla 23. tropikal gece gerçekleşti.

Böylece Seul'de, modern meteorolojik gözlemlerin başladığı 1907'den bu yana üst üste en uzun "tropikal gece" sayısı rekorunun kırıldığı kaydedildi.

Güney Kore Meteoroloji İdaresi, "en sıcak haziran ayı" olarak kayıtlara geçen 2018'deki sıcaklık rekorunun kırıldığını duyurmuştu.

Açıklamada, Seul dahil olmak üzere ülke genelinde 92 bölgede aşırı sıcaklar nedeniyle alarm verildiği ve temmuz-ağustos döneminde sıcaklıkların daha da artacağı ifade edilmişti.

TROPİKAL GECE NEDİR?

Tropikal gece, sıcaklıkların saat 18.00'den ertesi gün 09.00'a kadar 25 derece veya üzerinde seyrettiği durumlarda meydana geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN