Filipinler'de fırtına can almaya devam ediyor: 24 ölü

Filipinler'de fırtına can almaya devam ediyor: 24 ölü

Filipinler'in kuzeydoğusunda etkili olan Trami Tropik Fırtınası büyük yıkıma neden oldu. Yağış, sel ve toprak kaymaları sonucu en az 24 kişi hayatını kaybetti.

Filipinler'de etkili olan Trami Tropik Fırtınası, ülkenin kuzeydoğusunda büyük bir felakete yol açtı. Yağışların tetiklediği seller ve toprak kaymaları nedeniyle en az 24 kişi hayatını kaybetti.

Fırtınanın etkisiyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Yollar ulaşıma kapandı ve elektrik kesintileri yaşandı. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarını sürdürürken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Yetkililer, Luzon Adası'nda okullar ve hükümet binalarının 2 gün kapalı kalacağını duyurdu.

Hükümet, evlerinden olan ve daha güvenli bir yerde barınan 75 bin 400 köylü de dahil 2 milyondan fazla kişinin fırtınadan etkilendiğini duyurdu.

Her yıl ortalama 20 fırtına ve tayfunun meydana geldiği Filipinler'de, 2013'teki Haiyan Tayfunu nedeniyle 7 bin 300'den fazla kişi yaşamını yitirmiş ve büyük yıkım yaşanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN