Fransa Dışişleri Bakanı: Lübnan'da 15 yıllık büyüme yok oldu

Fransa Dışişleri Bakanı: Lübnan'da 15 yıllık büyüme yok oldu

Fransa'da, İsrail'in yoğun saldırıları altında insanlık dramı yaşanan Lübnan için yardım konferansı düzenlendi. Konferansta insani yardım için yaklaşık 800 milyon dolar, Lübnan silahlı kuvvetleri için 200 milyon dolar toplandı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, savaşın Lübnan'daki 15 yıllık ekonomik büyümeyi ortadan kaldırdığını söyledi.

Fransa'nın başkenti Paris'te, İsrail saldırıları altındaki Lübnan için bugün bir yardım konferansı düzenlendi. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, insani yardım için yaklaşık 800 milyon dolar ve ülkenin silahlı kuvvetlerini desteklemek için 200 milyon dolar toplandığını açıkladı.

Lübnan'da İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar nedeniyle on binlerce kişi yerinden oldu. Hastaneler kapasitelerinin sınırında çalışıyor. Sağlık ve barınma koşulları kritik derecede yetersizken Lübnanlılar temel ihtiyaçlara erişim noktasında büyük bir tehditle karşı karşıya.

Konferansın kapanışında konuşan Barrot, "Kendimizi insani yardım ve güvenlik müdahalesiyle sınırlayamayız. Diplomatik bir çözüm getirmeliyiz.” dedi.

'İSRAİL'E ATEŞİN BARIŞ GETİRMEDİĞİNİ SÖYLÜYORUZ'

Çözümün bir parçası olarak sınırlarda UNIFIL'in güçlendirilmesini ve yasa dışı silahların etkisiz hale getirilmesini gösteren Barrot, "İran ve Hizbullah saldırıları durdurmalı. Biz, İsrail'e ateşin barış getirmeyeceğini söylüyoruz." şeklinde konuştu.

1701 SAYILI KARARI HATIRLATTI

Savaşın yarattığı ekonomik yıkımın altını çizen Barrot, "Lübnan'a yönelik savaş 15 yıllık ekonomik büyümeyi ortadan kaldırmıştır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının tam olarak uygulanmasını ve Lübnan ordusunun güneyde konuşlanmasını destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN