El Salvador'dan 5.000 kişiye bedava pasaport! Dünyanın en güçlü 75. pasaportu: Avrupa'ya vizesiz girilebiliyor

El Salvador'dan 5.000 kişiye bedava pasaport! Dünyanın en güçlü 75. pasaportu: Avrupa'ya vizesiz girilebiliyor

El Salvador’dan 5.000 kişiye bedava pasaport müjdesi geldi. O meslek grubundan olanlar Avrupa’ya vizesiz girebilecek. İşte detaylar…

2021’de Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul ederek dünyada bir ilki gerçekleştiren El Salvador yeni hamlesiyle yine çok konuşulacak. Nayib Bukeye yönetiminde olan ülke şimdi de 5 bin “yüksek vasıflı yabancı çalışana” ücretsiz pasaport vereceğini duyurdu. Pasaport alanlar, oy kullanma hakkı da dahil olacak şekilde El Salvador’dan tam vatandaşlık elde edecekler.

AMAÇ ÜLKE EKONOMİSİNİ CANLANDIRMAK

Ülkenin ekonomisini canlandırmak adına alının bu kararın ardından El Salvador’a gidenler, birtakım vergi muafiyetlerine de tabii tutulacak. El Salvador, bu hamleyle yabancı yatırımcıların dikkatini çekmeyi başaracak gibi duruyor.

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 75’İNCİ PASAPORTU

Visa Guide verilerine göre El Salvador pasaportu, dünyanın en güçlü 75’inci pasaportu olarak görülüyor. Bu pasaportu olan kişiler, içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu 105 ülkeye vize olmadan seyahat edebiliyorlar. Yine Visa Guide’ın verilerine göre Türkiye pasaportu, dünyanın en güçlü 94’üncü pasaportu oluyor. Türkiye pasaportuyla vize almadan gidebileceğiniz ülkelerin sayısı 77. Yani El Salvador pasaportu, Türkiye pasaportuna sahip olmaktan daha avantajlı bir durum.

EL SALVADOR PASAPORTUYLA GİRİLEBİLEN ÜLKELER

el-salvador-ucretsiz-pasaport.jpg

TÜRKİYE PASAPORTUYLA GİRİLEBİLİN ÜLKELER

turkiye.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN