Haiti'de cezaevinden firar sırasında çatışma! 11 mahkum can verdi

Haiti'de cezaevinden firar sırasında çatışma! 11 mahkum can verdi

Son yıllarda şiddet olaylarıyla sarsılan Haiti’nin Saint-Marc bölgesindeki bir cezaevinden firar etmeye çalışan mahkumlar ile kolluk kuvvetleri arasında çatışma çıktı. Olayda 11 mahkumun öldüğü, bir mahkumun ise yakalandığı kaydedildi.

Haiti Ulusal Polisi Sözcüsü Michel Ange Louis Jeune, Saint-Marc'da 540 kişinin kaldığı bir cezaevinde mahkumların firar ettiği esnada çatışma çıktığını duyurdu. Jeune, olayda 11 mahkumun öldüğünü bir mahkumun ise yakalandığını kaydetti.

Kaçan mahkum sayısı henüz bilinmezken, son firar eylemi bu yıl gerçekleşen üçüncü girişim oldu.

Le Nouvelliste gazetesi ise konuya ilişkin haberinde firar girişiminin cezaevindeki görevli gardiyanların greve gittiği sırada meydana geldiğini iddia etti.

HAİTİ'DE NE OLUYOR?

Haiti'deki toplumsal huzursuzluk, Temmuz 2021'deki Devlet Başkanı Jovenel Moise suikastı, aynı yıl ağustosta 2 bin 200'den fazla kişinin ölümüne ve on binlerce evin yıkılmasına neden olan 7,2 büyüklüğündeki deprem, enflasyon, kolera vakaları, kaçırma olayları ve şiddetin artmasıyla son yıllarda önemli ölçüde derinleşti.

Ülkede silahlı grupların çatışmaları nedeniyle Nisan 2022'den bu yana yüzlerce kişi yaşamını yitirdi. Enflasyonun son yılların en yüksek seviyesine ulaştığı ülkede, nüfusun yüzde 40'ı gıda yardımlarına bağımlıyken kronik hale gelen çete çatışmaları da yüzlerce kişinin ölümüne ve binlercesinin yerinden edilmesine yol açtı.

Birleşmiş Milletler raporunda, başkent Port-au-Prince'teki güvenlik sorunlarının savaştaki bir ülkenin seviyesine ulaştığı belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN