Arap dünyasının en ünlü film stüdyosu yandı

Arap dünyasının en ünlü film stüdyosu yandı

Arap film endüstrisinin hakimi konumunda olan Mısır'da 1944'ten beri faaliyet gösteren ikonik El Ahram Stüdyosu'nda yangın çıktı. Sayısız film ve diziye ev sahipliği yapmış olan stüdyo çok ağır hasar aldı.

"Nil'deki Hollywood" olarak anılan Mısır'ın en ünlü film stüdyolarından biri büyük bir yangında neredeyse tamamen yok oldu. 1944 yılında kurulan ve onlarca film ile dizinin çekildiği ikonik El Ahram Stüdyosu'ndan çok ağır hasar aldı.

Artı Gerçek'in Mısır devlet ajansı El Ahram'ın haberine dayandırdığı habere göre, ramazan konulu bir televizyon dizisinin çekimlerinin tamamlanmasından hemen sonra çıkan yangının söndürülmesi beş saatten uzun sürdü. El Ahram'ın haberinde, "Stüdyo yok oldu, buna dekorasyonlar, ahşap aksamlar, fotoğraf çekimi için tasarlanan alanlar ve koridorlar dahil" denildi.

Alevlerin yakındaki binalara da sıçradığı, çok sayıda kişinin geceyi sokakta geçirdiği belirtildi. Mısır basını, yangında şans eseri ölen olmadığını, yaralanan birkaç kişinin hastaneye kaldırıldığını yazdı.

"Nil'deki Hollywood" diye nitelenen ve uluslararası alanda tanınmış yıldızlar çıkaran Mısır, uzun zamandır Arap film endüstrisinin hakimi konumunda. 1944'te kurulan el Ahram Stüdyosu da, ülkenin filim ve televizyon sektörünün temel taşlarından biriydi. 27 metrekarelik bir kampüse yayılan stüdyoda, üç prodüksiyon sahnesi, bir gösterim odası ve bir montaj bölümü bulunuyordu.

Sayısız film ve televizyon dizisinin çekildiği stüdyo, Mısır'ın önemli kültürel varlıklarından biri olarak görülüyordu. Aynı zamanda Arap dünyasının en eski stüdyolarından da biriydi.

Yangının ardından soruşturma açılırken, Mısır Başbakanı Mustafa Madbuli ve Kültür Bakanı Nevine El-Kilani kayıpları incelemek için kül olan stüdyoyu ziyaret etti. Madbuli, yangından etkilenen ailelere onarım tamamlana kadar 15 bin Mısır poundu kira yardımı yapılacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN