O ilimiz otomotiv merkezi oluyor! Dünyanın en büyüğünün ardından bir dev daha fabrika açacağını duyurdu

O ilimiz otomotiv merkezi oluyor! Dünyanın en büyüğünün ardından bir dev daha fabrika açacağını duyurdu

Otomotiv sektöründeki gelişmeler hız kesmeden devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. O ilimizde yeni bir fabrika açılacağı öğrenildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD, Türkiye’de yapacağı dev yatırım için hazırlıklarını hızlandırıyor. Çinli otomobil devi, Türkiye’de kuracağı 1 milyar dolarlık elektrikli otomobil fabrikasıyla dikkatleri üzerine çekerken, bu yatırımla birlikte önemli tedarikçiler de Türkiye’ye yöneliyor. Fransız otomotiv parçaları devi Forvia, BYD ile imzaladığı yeni anlaşmalar doğrultusunda Türkiye’de tedarik fabrikası kuracağını duyurdu.

yeni-proje-9.jpg

MANİSA, YATIRIMIN MERKEZİ OLACAK

Manisa’da kurulması planlanan BYD fabrikasının yanı sıra, Forvia’nın da bu bölgeyi tercih etmesi bekleniyor. Forvia, daha önce BYD’nin Macaristan’daki fabrikası için de anlaşmalar yapmış ve şimdi Türkiye’deki yatırımlarını genişletme kararı aldı. Yatırımların gerçekleşmesiyle, Türkiye otomotiv sektöründe büyük bir atılım yapmayı hedefliyor.

BYD’DEN GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ VURGUSU

BYD Başkan Yardımcısı Stella Li, Türkiye’deki tesisin ileri teknolojiyle donatılacağını ve ülkeyi geleceğin inovasyon merkezi haline getireceklerini belirtti. Türkiye’nin güçlü üretim kapasitesi ve yüksek eğitimli Ar-Ge yeteneği sayesinde, Avrupa ve çevre bölgeler için önemli bir ihracat merkezi olmayı hedeflediklerini ifade eden Li, fabrikanın inşaatına önümüzdeki yaz aylarında başlayacaklarını söyledi.

yeni-proje-8.jpg

FORVİA, BYD İLE İŞ BİRLİĞİNİ GENİŞLETİYOR

Fransız otomotiv parçaları tedarikçisi Forvia, Çinli otomobil üreticileriyle yapılan anlaşmaların ardından Türkiye’ye yatırım yapma kararı aldı. Forvia’nın Türkiye’ye gelmesi, yerli üreticilerin zayıflayan otomotiv talebini telafi etmeleri açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE BÜYÜK FIRSATLAR

Türkiye, Avrupa’nın üçüncü büyük otomobil üreticisi konumunda. Forvia ve BYD gibi devlerin Türkiye’ye yatırım yapması, hem ülke ekonomisi hem de otomotiv sektörü için büyük bir fırsat olarak görülüyor. Bu yatırımların gerçekleşmesiyle, Türkiye'nin otomotivdeki global konumu daha da güçlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN