Yeneroğlu, Türkiye’nin Filistin üzerinden İsrail ile ticaretini Meclis gündemine taşıdı

Yeneroğlu, Türkiye’nin Filistin üzerinden İsrail ile ticaretini Meclis gündemine taşıdı

DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin Filistin üzerinden sürdürüldüğüne dair iddiaların doğruluğunu sorgulayan bir soru önergesi verdi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gazze ve Batı Şeria’ya yönelik saldırılarla on binlerce Filistinlinin yaşamını yitirmesi ve bölgedeki yıkımın ardından, Türkiye’nin İsrail ile ticaretinin devam ettiği iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Yeneroğlu, bu ticaretin Filistin üzerinden yapıldığı ve Filistin’in sadece bir “kamuflaj” olarak kullanıldığı yönündeki iddiaları Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesiyle gündeme getirdi.

ANORMAL İHRACAT VERİLERİ VE FİLİSTİN ÜZERİNDEN TİCARET İDDİALARI

Yeneroğlu, soru önergesinde özellikle Filistin’e yönelik anormal ihracat artışlarına dikkat çekti. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine dayanarak Filistin’in, dikenli tel ve demir-çelik gibi ürünleri Türkiye’den sipariş ettiğine dair resmi bilgilere vurgu yapan Yeneroğlu, bu ürünlerin İsrail’in tam abluka altında tuttuğu Filistin’e nasıl ulaştırıldığı konusunda şüphelerini dile getirdi. Filistin’in, Türkiye-İsrail ticaretinde kamuflaj olarak kullanıldığı iddialarına da dikkat çeken Yeneroğlu, Bakan Bolat’a yanıtlanması için şu soruları yöneltti:

Filistin'e İhracattaki Anormal Artışın Nedeni Nedir?

Filistin’e yönelik ihracatın son bir yıl içerisinde anormal düzeyde bir artış göstermesinin sebepleri nelerdir?

Abluka Altındaki Filistin’in Siparişleri Doğru Mu?

İsrail’in tam abluka altında tuttuğu Filistin, dikenli tel ve demir-çelik gibi ürünleri Türkiye’den sipariş vermiş midir? Bu siparişler gerçek midir?

İhracat Malları Gerçekten Filistin'e Ulaştı mı?

Türkiye’den gönderilen malların gerçekten Filistin’e ulaştığını doğrulayan herhangi bir somut delil var mıdır?

Ticaret Filistin Üzerinden mi Yapılıyor?

Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin Filistin üzerinden yapıldığı ve Filistin’in sadece kamuflaj amacıyla kullanıldığı iddiaları doğru mudur?

Konşimentolarda Değişiklik Yapıldı mı?

Filistin'e gönderildiği belirtilen malların konşimentolarında sonradan bir değişiklik yapılmış mıdır? Yapıldıysa, bu değişiklikler kaç adet sevkiyatta gerçekleştirilmiştir ve neden yapılmıştır?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN