İşte dünyada en çok altın rezervine sahip ülkeler! Türkiye'nin sıralaması sizi şaşırtacak

İşte dünyada en çok altın rezervine sahip ülkeler! Türkiye'nin sıralaması sizi şaşırtacak

Herkesin güvenli liman olarak gördüğü altın ülkelerin de kriz dönemlerinde finansal güvencesi oluyor. Bunun için merkez bankaları büyük miktarda altın rezervine sahip olma yoluna gidiyor. Peki, bu ortamda en çok altın rezervine sahip olan ülke hangisi? İşte dünyada en çok altın rezervine sahip ülkeler…

ESMAGÜL KOÇAK

Dünya genelinde ülkelerin merkez bankaları, ekonomik istikrarlarını sağlamak için büyük miktarlarda altın rezervine sahip olma yoluna gidiyor. Altın, tarih boyunca güvenli bir liman olarak kabul edilmiş ve ülkelerin kriz anlarında finansal güvencesi olmuştur. Peki, hangi ülkeler bu değerli metalin en büyük rezervlerine sahip? Listeye bakınca Türkiye’nin sıralaması sizi şaşırtabilir!

ABD ZİRVEDE: 8,133 TON ALTIN

Dünyada en fazla altın rezervine sahip ülke Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olarak dikkat çekiyor. ABD'nin rezervi tam 8,133.46 ton! Bu, dünya çapında en büyük altın rezervi olup diğer ülkelerin toplam rezervlerini bile gölgede bırakıyor.

altin-rezervinin-en-cok-oldugu-ulkeler-1.jpg

ALMANYA İKİNCİ SIRADA

ABD’nin hemen ardından Almanya geliyor. Avrupa'nın en büyük ekonomisi, 3,351.53 ton altın rezervi ile dikkat çekiyor. Almanya’nın altın rezervi, ülkenin uzun vadeli ekonomik gücünü koruma stratejisinin önemli bir parçası.

İTALYA VE FRANSA AVRUPA’NIN DEVLERİ ARASINDA

İtalya, 2,451.84 ton ile listede üçüncü sırada yer alırken, Fransa 2,436.97 ton ile dördüncü sırada. Avrupa’nın bu iki dev ekonomisi, altın rezervlerini büyük oranda korumakta.

TÜRKİYE’NİN SIRALAMASI SİZİ ŞAŞIRTABİLİR!

Dünya altın rezervlerine sahip ülkeler listesinde Türkiye 10. sırada yer alıyor. Türkiye’nin toplam altın rezervi 584.93 ton. Son yıllarda Türkiye'nin altın rezervlerini artırma çabaları sonucunda, bu sıralamadaki yerini korumaya devam ediyor. Türkiye’nin altın rezervi, ekonomik dalgalanmalara karşı güvence sağlamanın yanı sıra, ülkenin finansal gücünü de pekiştiriyor.

altin-rezervinin-en-cok-oldugu-ulkeler.jpg

Diğer Önemli Ülkeler

Rusya: 2,335.85 ton ile beşinci sırada yer alıyor.

Çin: Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, 2,264.32 ton altın rezerviyle dikkat çekiyor.

Japonya ve Hindistan sırasıyla 845.97 ve 840.76 ton rezerv ile Asya'nın en büyük altın sahipleri arasında bulunuyor.

Hollanda ise 612.45 ton ile 9. sırada.

ALTIN REZERVLERİNİN ÖNEMİ

Bu liste, altının ülkeler için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Ekonomik krizlerin yaşandığı dönemlerde, ülkeler altın rezervlerini kullanarak finansal istikrarlarını sağlayabiliyorlar. Türkiye de bu stratejiyi benimseyen ülkelerden biri olarak gelecekteki yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN