ABD'de polis şiddeti: Şüpheliyi bildiren siyahi kadın vurularak öldürüldü

ABD’nin Illinois eyaletinde evine izinsiz giren bir şüpheliyi bildiren Sonya Massey, polis tarafından vurularak öldürüldü. Olayın görüntülerinde, Massey’in sıcak su dolu bir tencereyi eline aldığı sırada polis tarafından uyarıldığı ve ardından vurulduğu görülüyor. Ateş açan polis memuru Sean Grayson, görevden alındı ve cinayetle suçlanıyor.

ABD’nin Illinois eyaletinde evine izinsiz giren şüpheliyi bildirmek için polis çağıran Sonya Massey adlı siyahi kadın, polis tarafından vurularak öldürüldü.

Olay, Springfield kentinde 6 Temmuz’da gece yarısından sonra 00.50’de meydana geldi. Sonya Massey, evine izinsiz giren bir şüpheliyi bildirmek için polise ihbarda bulundu. Massey’in evine gelen polis memurları, onunla konuşmaya başladı. Konuşma sırasında Grayson, Massey’e ocaktaki tencereyi göstererek ocağı kapatmasını söyledi ve “Yangın çıkmasını istemeyiz” dedi. Massey, mutfağa doğru yöneldi ve ocakta duran sıcak su dolu tencereyi alarak mutfak tezgahının diğer tarafına geçti. Polis memuru Grayson, Massey’i tencereyi bırakması konusunda uyardı ve birkaç saniye içinde ona ateş açtı. Polis ekipleri, telsizden Massey’in başından vurulduğunu bildirdi. Grayson, meslektaşına, “Başka ne yapabiliriz? Yüzüme kaynar su dökülmesini istemiyorum” dediği duyuldu.

ABD medyası, ateş açan polis memuru Grayson’ın görevden alındığını ve cinayet ile görevi kötüye kullanmakla suçlandığını belirtti.

ABD BAŞKANI BİDEN’DAN TEPKİ

ABD Başkanı Biden, Massey’in öldürüldüğü görüntülerin ortaya çıkmasının ardından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Çok sevilen bir anne, arkadaş ve genç bir siyahi kadın olan Sonya Massey bugün hayatta olmalıydı. Sonya'nın bir polis memurunun ellerinde ölmesi, bize siyahi Amerikalıların güvenlikleri konusunda pek çoğumuzun karşılaşmadığı korkularla karşı karşıya kaldıklarını hatırlatıyor. Sonya'nın ailesi adaleti hak ediyor. Bu düşünülemez ve anlamsız kayıpla yüzleşen çocukları ve ailesi için çok üzgünüm. Jill ve ben ülkenin geri kalanıyla birlikte yas tutuyoruz ve dualarımız bu yıkıcı dönemde Sonya'nın ailesi, sevdikleri ve toplumla birlikte. Springfield Eyalet Savcılığı tarafından alınan tedbirleri takdirle karşılıyorum. Davanın sonuçlanmasını beklerken, kederli aileyi teselli etmek için dua edelim. Kongre, Amerika'nın polis gücüne olan güveni ve hesap verebilirliği arttırmak için George Floyd Polislikte Adalet Yasasını geçirmelidir” dedi.

OLAY SOSYAL MEDYADA DA TEPKİ ÇEKTİ

Sosyal medya kullanıcıları, Massey’in öldürülmesine büyük tepki gösterdi. Bir kullanıcı, “Elinde bir tencere tuttuğu için öldürüldü” derken, bir başka kullanıcı ise “Sonya Massey hala hayatta olmalıydı. Onun ölümü anlamsız bir trajedi ve siyahi Amerikalıların çok iyi bildiği mide bulandırıcı bir gerçektir” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN