BM, Eygi'nin ölümü için soruşturma çağrısı yaptı

BM, Eygi'nin ölümü için soruşturma çağrısı yaptı

Birleşmiş Milletler, Batı Şeria'nın Nablus kentinde İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümünü soruşturmak için çağrıda bulundu ve sorumluların adalet önüne çıkarılmasını talep etti.

Birleşmiş Milletler, Batı Şeria’nın Nablus kentinde yaşanan trajik bir olayın ardından önemli bir açıklama yaptı. Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin, işgalci İsrail askerleri tarafından hayatını kaybetmesi üzerine BM, bu olayın derinlemesine soruşturulmasını ve sorumlu askerlerin adalet önüne çıkarılmasını talep etti. BM yetkilileri, olayın uluslararası insan hakları standartlarına uygun olarak kapsamlı bir şekilde ele alınmasını ve şeffaf bir soruşturma sürecinin başlatılmasını vurguladı.

2024-09-06-ezgi-eygi-israil-aa.jpg

"SORUMLULARIN HESAP VERMESİNİ İSTİYORUZ"

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, "Size işgalci İsrail askerleri tarafından Nablus'ta başından vurularak öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı, 26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi'yi sormak istiyorum. Tepkiniz nedir? Bunu kınıyor musunuz ve sorumluluğu kabul eden İsrail ordusuna bir mesajınız var mı?" sorularını yanıtladı.

thumbs-b-c-1320430a240ee7e8c35fd9160382391d.jpg

Olay hakkında henüz detaylı bilgiye sahip olmadığını belirten Dujarric, "Olayın ne koşullar altında gerçekleştiğinin kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyoruz. Siviller her durumda korunmalıdır." ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN