Apple 5 yıl geriden geliyor

Apple 5 yıl geriden geliyor

Geliştiriciler Konferansı'nda iOS 9 için tanıtılan Haber uygulaması için ilk eleştiri Flipboard yapımcısından geldi: "Biz bunu 5 yıl önce yaptık!"

Önceki hafta gerçekleşen ve yılın en önemli teknoloji etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) bitti ama yankıları hala devam ediyor. Apple Music, iOS 9 ve OS X El Capitan gibi yazılım ve servislerin tanıtıldığı etkinlikte göze çarpan bir özellik de iOS'a sonbaharda gelecek Haber (News) uygulamasıydı. 

Takip edilen yayınların içeriklerini bir dergi formatında kullanıcıya sunacak olan bu uygulama akıllara hemen Flipboard'u getirdi. İlk olarak 2010 yılında iPad ile birlikte yayınlanan Flipboard'un CEO'su Mike McCue, Apple'ın Haber uygulamasıyla sunmaya çalıştığı hizmeti beş yıldır verdiklerini hatırlattı. 

BBC'nin Tech Tent adını verdiği programa katılan McCue, iOS 9 ile gelecek Haber uygulaması hakkında soruyu şöyle yanıtladı: "Flipboard olarak doğru rotada gittiğimizi görebiliyorum. Apple'ın tanıttığı şeyi biz beş yıl önce yayınladık. Günümüz dünyasında büyük şirketlerle iş yapmaya mecbursunuz. Bazı alanlarda sizinle rekabete girmeleri, onlarla birlikte çalışmanıza engel olmamalı. Beraber yürüteceğiniz süreçlerden elde edilecek kazançlar hala mevcut. 'Kazanan hepsini alır' devri sona erdi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN