Aziz Yıldırım, Mourinho'nun maaşını resmen açıkladı! Türk futbol tarihine geçen imza...

Aziz Yıldırım, Mourinho'nun maaşını resmen açıkladı! Türk futbol tarihine geçen imza...

Ali Koç ile başkanlık yarışı verecek olan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin başına geçen Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho'nun maaşını resmen açıkladı.

Bu hafta sonu yapılacak seçimde Ali Koç ile başkanlık için yarışacak olan Fenerbahçe'nin efsane başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli ekibin başına geçen Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho'nun maaşını resmen açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda 'Başkan seçilirsem takımın başına Mourinho'yu getireceğim' açıklamasıyla sürpriz bir çıkışa imza atan Aziz Yıldırım, Ali Koç'un teklifini kabul ederek sarı-lacivertli ekibin başına geçen Mourinho'nun maaşını açıkladı.

Seçimi kazanması halinde Mourinho ile çalışacağını açıklayan Yıldırım, Portekizli çalıştırıcı ile yıllık 15 milyon euro maaş üzerinden anlaştıklarını duyurdu.

"15 MİLYON EUROYA ANLAŞTIK"

Ufuk Kaan Karacan'ın sorularını yanıtlayan Yıldırım, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"9 Mayıs'ta Roma'ya gittim, Mourinho ile görüşmek için. 2 saat sohbet ettik. 'Beni bir aday aradı, telefonda konuştum' dedi. 'Gayet doğal' dedim. Sonraki hafta da Branco ile randevulaştığını söyledi. 'Görüşebilirsiniz, benim amacım senin Fenerbahçe'ye gelmen' dedim. Sonra menajeriyle oturup, her konuda anlaştık. 2+1 yıllık sözleşme teklif ettik. 3-4 yardımcısı olacaktı, bir de Türk yardımcı istedi. Ve tüm bunlar için kendisine kendisine 14.5 milyon euro teklif ettik, onlar 15.5 milyon euro istedi, 15 milyon euro'da anlaştık.

Menajerlik ücreti vs onları da sonra konuşacaktık. Avukatı bir sözleşme hazırlayacaktı, seçilirsek almayız diye tazminat koymak istediler. 'Sizi seçim malzemesi olarak kullanmayacağız, seni Fenerbahçe'nin başında görmek istiyoruz' dedik. 'Çünkü çocuklar ağlıyor, çocukların ağlamasını engellemek için sana geldik, Senden başkasına da gitmedik' dedik. Bu şekilde süreç yürürken Ali beyler devreye girdiler, hangi şartlarda bilmiyorum ama önemli olan Fenerbahçe'ye gelmesiydi. Onları da tebrik ediyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN