Yarın aklı olan evden dışarı adımını atmaz! İstanbul'un en zor 24 saati başlıyor

Yarın aklı olan evden dışarı adımını atmaz! İstanbul'un en zor 24 saati başlıyor

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar en zorlu 24 saatini geçirecek. Kimse değil kapıdan çıkmak pencereden bile kafasını uzatmak istemeyecek. Böyle bir şey görülmedi. Herkes kaçacak yer arayacak. İşte tüm detaylar…

Temmuz ayında yüksek seyreden sıcaklıklar İstanbul'un da korkulu belası oldu. Sıcak yaz günlerinde serinlemek için farklı yolları deneyen vatandaşlara uyarılar peş peşe geldi. Yarın kimse dışarı çıkmasın. Sıcaklıklar patır patır yükselecek nemin etkisiyle hissedilen çok daha yüksek olacak. İşte tüm detaylar…

İstanbul, kavurucu sıcakların etkisini son günlerde iyiden iyiye hissediyor. Ancak yarın, yani pazartesi günü, belki de bu yazın en zorlu 24 saatini yaşayacak. Termometreler 36-38 dereceyi gösterecek olsa da, nem etkisiyle hissedilen sıcaklık 40-44 derecelere kadar çıkacak.

SICAKLIK REKORLARI KIRILABİLİR

Uzmanlar, yarınki sıcaklıkların İstanbul'da son yılların en yüksek değerlerine ulaşabileceği konusunda uyarıyor. Özellikle öğle saatlerinde dışarıda olmak, sağlık açısından ciddi riskler taşıyabilir.

asiri-sicaklik.jpg

BALKANLARDAN SERİNLEME UMUDU

Neyse ki, Balkanlar üzerinden gelecek serin hava dalgası, en azından geceleri biraz olsun rahatlama sağlayacak. Ancak gündüzleri sıcaklıklar hala yüksek seyredecek.

sicak-hava-kapak-7.jpg

İSTANBUL'U ZORLU BİR HAFTA BEKLİYOR

Yarınki sıcak hava dalgası, önümüzdeki haftanın da habercisi gibi görünüyor. Meteoroloji yetkilileri, İstanbul'u en az bir hafta daha sıcak ve bunaltıcı günlerin beklediğini belirtiyor.

sicak-hava.jpg

SAĞLIĞINIZI RİSKE ATMAYIN!

Bol su için: Vücudunuzun susuz kalmaması için bol bol su tüketin.

Güneşten korunun: Şapka, güneş gözlüğü ve güneş kremi kullanarak güneşin zararlı etkilerinden korunmaya çalışın.

Öğle saatlerinde dışarı çıkmayın: Mümkünse öğle saatlerinde dışarı çıkmaktan kaçının.

Hafif giysiler tercih edin: Vücudunuzu serin tutacak pamuklu ve açık renkli giysiler giyin.

Klima kullanın: Eğer mümkünse, klimalı ortamlarda bulunmaya çalışın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN